YALOVA BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN
İLAN

İhalenin Konusu: Yalova Merkez İlçe sınırları içinden çıkan her türlü tekstil, kullanılmış kıyafet, ayakkabı vb. giysilerin toplanması amacıyla idarenin uygun gördüğü muhtelif yerlere 150 adet tek tip tekstil atık kumbarası konulması ve bu kumbaralarda biriken tekstil atıklarının toplanarak geri dönüşüme kazandırılmasıdır.

Madde 1- Yalova Belediyesi Sınırları içinde ‘Tekstil Atıklarının Kaynağında Ayrı Toplanması, Taşınması, Ayrıştırılması ve Değerlendirilmesi İşi’ 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45.maddesine göre Açık Teklif Usulü ile 36 aylığına ihale edilecektir.

Madde 2- Aylık Muhammen Bedeli 62.250,00 TL (altmışikibinikiyüzelliTL) + KDV olup, artışlar bu bedel üzerinden yapılacaktır.

Madde 3- Geçici Teminat 36 aylık muhammen bedelin %3 (yüzde üç) oranında olup 67.230,00 TL (altmışyedibinikiyüzotuzTL)’dir. Kesin Teminat Oranı 36 aylık toplam ihale bedeli üzerinden % 6’dır. 

Madde 4- İhale 10/01/2024 Çarşamba günü saat 14:00’de Yalova Belediyesi Encümen Toplantı Salonu, Süleymanbey Mahallesi Cumhuriyet Caddesi Karizma İş Merkezi No:3 Kat:4 YALOVA adresinde yapılacaktır.  

Madde 5- İhaleye Katılabilme Şartları

  1. Gerçek kişilerde aranacak şartlar:

a)      Yasal yerleşim yeri sahibi olmaları (Kanuni ikamet göstermesi)

b)      Nüfus cüzdan fotokopisi (T.C. Kimlik no’ lu olacak)

c)      Noter tasdikli imza beyannamesi

d)      Türkiye’de tebligat için adres göstermesi (varsa telefon ve faks numarası, elektronik posta adresi)

  1. Tüzel kişilerde aranacak şartlar:

a)      Türkiye’de tebligat için adres göstermesi (varsa telefon numarası, elektronik posta adresi)

b)      Tüzel kişiliğin idare merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından veya benzeri bir makamlardan, 2023 yılı içerisinde alınmış, tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belgenin aslı veya noter tasdikli sureti ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri

  1. Gerçek ve tüzel kişilerde aranacak ortak şartlar: 

 a)      Geçici teminata ait alındı belgesi

b)      Vekâleten ihaleye katılma halinde, istekli adına ihaleye katılan kişinin noter tasdikli vekâletnamesi ile noter tasdikli imza beyannamesi

c)      Şartname alındı makbuzu   

d)      Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevre İzin Lisans Yönetmeliği kapsamında alınan; tekstil atıklarını toplamaya haiz olduğunu gösterir belge

e)      Sosyal Güvenlik Kurumuna ve Vergi Dairesine prim borcu olmadığına dair belge. (İhale tarihinde herhangi bir borcunun bulunmaması gerekmektedir.)

f)       Yalova Belediyesine vadesi geçmiş borcu olmadığına veya Torba yasalar kapsamında yapılandırma yaptığına ve yapılandırma şartlarını ihlal etmediğine dair Mali Hizmetler Müdürlüğünden (Gelir Şefliği) alınmış “Vadesi geçmiş borcu yoktur” yazısı.

  1.  Ortak girişim olması halinde aranacak şartlar:

a)      İsteklilerin ortak girişim olması halinde; ortak girişimi oluşturan gerçek ve tüzel kişilerin her biri (A), (B) ve (C) bentlerinde istenilen belgeleri vereceklerdir. (Çevre İzin ve Lisans Belgesi veya Geçici Faaliyet Belgesini bir ortağın vermesi yeterlidir.)

 b)      Ayrıca bu şartnameye uygun ortak girişim beyannamesi ile ortaklık sözleşmesini vermeleri gerekmektedir. (İhale üzerinde kaldığı takdirde noter tasdikli ortaklık sözleşmesi verilecektir.)

Madde 6- Şartname mesai saatleri içerisinde Yalova Belediyesi, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nde Bahçelievler Mahallesi Çınarcık Yolu No: 2 YALOVA adresinde ücretsiz olarak görülebilir ve 1.000 TL (binTL) (KDV dahil) karşılığında satın alınabilir. İhaleye katılacak olanların şartname almaları zorunludur.

Madde 7- İhaleye katılmak isteyenler ihale şartnamesinin 5. maddesinde istenilen belgeleri saat 12.00’ye kadar Yalova Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü Bahçelievler Mahallesi Çınarcık Yolu No: 2 YALOVA adresine kapalı bir zarf içerisinde, makbuz karşılığında teslim etmeleri gerekmektedir.

Madde 8- Postada meydana gelebilecek gecikmeler kabul edilmez.    

İlan olunur.       

#ilangovtr Basın No ILN01954099