Vatandaşlar Panikle Kaçıştı
Vatandaşlar Panikle Kaçıştı
İçeriği Görüntüle

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Yalova İl Temsilciliği, 2 Ekim 2025 günü Marmara Denizi Orta Çukurluğu’nda meydana gelen depremle ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı. Kandilli Rasathanesi’nin Mw 5.3, AFAD’ın ise Mw 5.0 büyüklüğünde açıkladığı depremin Yalova ve çevresinde hissedildiği, vatandaşlarda kaygıya neden olduğu belirtilen açıklamada, bu depremin beklenen büyük Marmara depremi ile doğrudan ilişkilendirilemeyeceği vurgulandı.

Jeoloji Mühendisleri Odası, depremin öncü niteliği taşıdığına dair herhangi bir bilimsel bulgu bulunmadığını aktararak, 23 Nisan 2025’te aynı bölgede yaşanan depremin devamı niteliğinde değerlendirilebileceğini ifade etti.

Açıklamada, Marmara Denizi’nde bulunan Kuzey Anadolu Fayı’nın tarihsel süreçte olduğu gibi günümüzde de enerji biriktirdiği, bu enerjinin zaman zaman orta büyüklükte depremlerle açığa çıktığına işaret edilerek, “Bugünkü deprem de bu sürecin doğal bir sonucudur” denildi.

Yalova’nın Marmara Fayı’na yakınlığı nedeniyle deprem riski yüksek iller arasında yer aldığı hatırlatılan açıklamada, şu uyarılara yer verildi:
“Yapılması gereken, tekil depremleri ‘büyük depremin habercisi’ gibi değerlendirmek yerine, bilimsel veriler ışığında kentin tümü için afet hazırlıklarını hızlandırmaktır.”

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Yalova İl Temsilciliği, açıklamasını “Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleriyle tamamladı.

Kaynak: Haber Merkezi