Vali Kaya gerçekleştirdiği ziyarette; “Çiftlikköy’de çok güzel şeyler olmuş ve oluyor, kaymakamımıza, belediye başkanımıza, meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Yalova’mızın belki en güzel ilçelerinden bir tanesindesiniz, o manada çok şanslısınız” diye konuştu.

Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya; Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, İlçe Kaymakamı Ömer Bilgin, İl ve İlçe mülki amirleri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleriyle birlikte Çiftlikköy Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapılan muhtarlarla buluşma toplantısına katıldı. Mahalle ve köy muhtarlarının talep ve önerilerini dinleyen Vali Kaya, Eski Yalova Devlet Hastanesi’nin durumuyla ilgili soruları da yanıtladı.

“Eski Yalova Devlet Hastanesi’nin Yerine Yenisi Planlanıyor”

Eski Yalova Devlet Hastanesi’nin durumuyla ilgili bilgi veren İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Burak Gül, “Eski Yalova devlet hastanesinin yapımına 1998 yılında başlandığı için bazı deprem testlerinden geçmesi gerekti ve bu testler sonucunda fiziksel olarak yetersiz olduğu tarafımızca tespit edildi. Ondan dolayı hastanedeki poliklinik faaliyetlerine ara verdik” dedi. Yalova Valisi Dr. Kaya da, hastanenin yıkımı halinde yeni bir devlet hastanesinin yapılmasının planlandığını dile getirerek, durumun ilerleyen günlerde netleşeceğini dile getirdi.

Kara Kilise’ye Yerinde İnceleme Yapıldı

Ardından Çiftlikköy Belediyesi’ne ziyaret gerçekleştiren Yalova Valisi Sayın Dr. Hülya Kaya’ya Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, gerçekleştirilen ve planlanan projeler ve hizmetlerle ilgili brifing verdi.  Başkan Silpagar, ilçede 2014’ten 2023’te kadar yapılan köprülü kavşak, içme suyu hatlarının yenilenmesi, imarın 4 kata çıkarılması, yeni düğün ve konferans salonu, engelsiz kafe ve saklıbahçe gibi sosyal tesisler, atıkların geri dönüşümüyle gerçekleştirilen kompost projesi, kazanılan ödüller gibi pek çok hizmetin yapıldığını dile getirerek, son on yılda ilçenin büyük bir değişim içinde olduğunu ifade etti. Vali Dr. Kaya, birim amirleri ve belediye personelleriyle hatıra fotoğrafı çekildikten sonra Saklıbahçe Sosyal Tesisleri’ni ziyaret etti. Daha sonra Yalova’nın ve ilçenin önemli tarihi değerlerinden Kara Kilise’yi ziyaret ederek yerinde incelemelerde bulunan Vali Kaya, Başkan Silpagar ve Kaymakam Bilgin’le bu tarihi yapının ilçe turizmine kazandırılması için neler yapılabileceği konusunda istişarelerde bulundu.

Engelsiz Kafe’de Halk Buluşması

Çiftlikköy Ramazan Bayramı Çiftlikköy Ramazan Bayramı

Çiftlikköy Sahil Yürüyüş Yolu’nu da yürüyerek gezen Vali Kaya; Başkan Silpagar, İlçe Kaymakamı Ömer Bilgin, Yalova ve Çiftlikköy’ün kamu kurum kuruluşlarının müdürleriyle birlikte ‘şehrine güzellik kat’ sloganıyla Engelsiz Kafe’de Sahil Mahallesi sakinleriyle gerçekleşen halk buluşmasına katılarak vatandaşların sorularını yanıtladı. Vali Kaya, İlyasköy ziyareti ile Çiftlikköy temaslarını noktaladı.

yalova-ciftlikkoy-ilce-belediye-vali-muhtar-vatandas-toplanti (3)yalova-ciftlikkoy-ilce-belediye-vali-muhtar-vatandas-toplanti (2)yalova-ciftlikkoy-ilce-belediye-vali-muhtar-vatandas-toplanti (1)

Editör: Arda Yavuz