yalova-dumantepe-sermayecik-tema-doga-yuruyus-toprak-yaprak-dede-anma (1)TEMA Vakfı Kurucuları Toprak Dede lakabıyla anılan Hayrettin Karaca ve Yaprak Dede lakabıyla anılan Ali Nihat Gökyiğit’in ölüm yıldönümleri nedeniyle 21 gönüllüsüyle birlikte DumantepeSermayecik arasında yaklaşık 15 km’lik “TOPRAK” yürüyüşü düzenledi.

Belediye Birlik Üyeliklerine CHP'liler Seçildi! Belediye Birlik Üyeliklerine CHP'liler Seçildi!

yalova-dumantepe-sermayecik-tema-doga-yuruyus-toprak-yaprak-dede-anma (2)“Toprak ve Yaprak Dede’nin yolunda yorulmadan yürümeye devam edeceğiz”

TEMA Vakfı Yalova İl Temsilcisi Arzu Demir yürüyüşle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “DUMANTEPE-SERMAYECİK KÖYÜ rotasında 4 Şubat Pazar günü TEMA Gönüllüleri ile yola çıktık.  Yürüyüşümüz Dumantepe eteklerinde bulunan çeşmelerden başladı. Yeniköy Çamlıkları sırtlarından devam ederek Burhaniye yaylası üzerinden Sermayecik’e ulaştık. Yürüyüşümüzde harika manzaraların yanı yalova-dumantepe-sermayecik-tema-doga-yuruyus-toprak-yaprak-dede-anma (3)sıra karda çocuklar gibi şendik.  Yolun bir tarafında bulunan çam ormanları, diğer tarafta kayın ormanları ile temiz havaya doyduk. İznik Gölü, Samanlı Dağları biraz da Uludağ manzarasında yürüdük. Toprak sevgisi gençlik yıllarında başlayan ve hayatını bu sevgiyi koruyup tüm nesillere aktarmaya adayan Kurucu Onursal Başkanımız Hayrettin Karaca’nın ve doğaya dost olmaya mecburuz diyen Kurucu Onursal Başkanlarımızdan, Yaprak Dedemiz A. Nihat Gökyiğit’in yolunda yorulmadan yürümeye devam edeceğiz. Toprak Yürüyüşümüzü gerçekleştirmemizde araç desteği sağlayan ve her türlü faaliyetimizde yanımızda olan Belediye başkanımız Sayın Mustafa Tutuk Bey başta olmak üzere değerli ekibine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Etkinliklerimiz hız kesmeden devam ediyor”

Editör: Arda Yavuz