Belediye tarafından yapılan açıklamada, “17 Ağustos Pazartesi günü saat 15.00’de Çevre Tanıma Uçuşu”, “18 Ağustos Salı günü 14.00-17.30 saatleri arasında Prova Uçuşu” ve “19 Ağustos Çarşamba günü saat 17.30’da Gösteri Uçuşu” yapılacağını ve planlı proje uçuşları sırasında duyulacak yüksek jet sesleri sebebiyle vatandaşların endişeye kapılmamaları gerektiğini bildirdi.
Yapılan bilgilendirmede, 17-19 Ağustos tarihleri arasında uçuşlar sırasında drone (İHA), uçan balon, uçurtma vb. cisimlerin uçurulmaması ve lazer işaretleyiciler gibi cihazların kullanılmaması gerektiği belirtti.
Jet motorlarının çıkaracağı yüksek sesten dolayı küçük çocukların kulaklarının korunması konusunda da vatandaşlara uyarıda bulunuldu.





