Yalova Barosu, “Büyük Savunma Mitingi”ne Katıldı! Yalova Barosu, “Büyük Savunma Mitingi”ne Katıldı!

Yalovalı Çocuklar Filistin İçin Toplandı Foto Galeri: Yalovalı Çocuklar Filistin İçin Toplandı
7 Ekim tarihinde tekrar başlayan Filistin-İsrail arasındaki çatışmalar uzun süredir devam ediyor. İsrail, Hamas’ın 7 Ekim tarihinde İsrail şehirlerine sızmasının ardından Filistin’e karşı ağır bir saldırı başlattı. Aralarında çocukların olduğu binlerce insan yaşamını yitirdi. 
Dünya ve Türkiye kamuoyu İsrail’in gerçekleştirdiği saldırılar sonrası İsrail’i çok sert şekilde eleştiriyor ve savaş suçları işlediğini iddia ediyor. Savaşın başlamasının ardından ülkemizin birçok bölgesinde protesto gösterileri düzenlendi. Bu gösteriler Yalova’da da aralıksız olarak devam ediyor. 
23 Aralık Cumartesi Günü Yalova’daki birçok STK’nın destek verdiği ve Yalova Gönüllü STK Platformu(GÖNÜL-Der)’ün öncülüğünde Filistinli çocuklar için farkındalık yaratmak amacıyla gösteri gerçekleştirildi. Yalova’nın çeşitli yerlerinden gelen çocuklar, saat 14:30’da Cevdet Aydın Parkı’nda toplandı. Çocuklar, savaşta öldürülen Filistinli çocukların fotoğraflarını ve isimlerini ellerinde tuttukları dövizlerle taşıdı, Arapça ve Türkçe dualar okundu. 
“Sözü çocuklarımıza bıraktık”
23 Aralık Dünya Şehit Çocuklar Günü özelinde Filistinli çocuklar için yapılan organizasyon hakkında konuşan GÖNÜL-DER Platformu Sözcüsü Hacı Murat Anlayışlı, “Gazze’de 2 aydır binlerce çocuk ve kadın öldürüldü. Biz büyükler sadece konuştuk, sadece ağladık, hiçbir şey yapamadık. Hiçbir şey yapmamıza Cenab-ı Allah müsaade etmedi. Acaba Cenab-ı Allah bize neden yol açmadı ve nasip etmedi? Biz nerede hata etmedik ki? Allah bize müsaade etmedi ve Yalova’daki çocuklarımız bize geldiler ve şöyle söylediler; “İki aydır konuşuyorsunuz, yeter artık konuşmayın” Biz de eyvallah dedik sözü onlara bıraktık” ifadelerini kullandı.
Filistinli çocuklar için yürüdüler
Sözcü Anlayışlı’nın konuşmasının ardından, Cevdet Aydın Parkı’nda toplanan çocuklar kortej oluşturarak Gazi Paşa Caddesi’nin bir bölümünde yürüyüş gerçekleştirdi. Çocuklar yürüyüş sırasında İsrail karşıtı sloganlar attı. Grup, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda yürüyüşünü tamamladı. 3 çocuk İngilizce, Arapça, Türkçe ve işaret dillerinde, “Gazze’de katliam var. Her gün yüzlerce çocuk öldürülüyor. Ey büyüklerimiz sizin kulaklarınız mı duymuyor bu çığlıkları ya da vicdanınız mı görmüyor bu çocukları. Bu sesleri duymayanlar belki benim söylediklerimi duyarlar. Gazze’ye ses olun. Çocuklar ölmesin. Çocuklar annesiz babasız kalmasın” açıklamasını gerçekleştirdi.
“Filistinli arkadaşım özür dilerim”
Farklı dillerde yapılan açıklamalardan sonra bir kız çocuğu basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada, “Sevgili büyüklerim ve değerli arkadaşlarım bugün burada Filistin de yaşanan olaylar, şehit edilen yaşıtlarımız, ve bütün hakları ellerinden alınmış Gazzeli çocuklar için toplandık. Tüm dünyada bilinen bir gerçek var ki; bir çocuk için en güvenli yer evidir, okuludur, oyun parklarıdır. Fakat Filistin'de yaşayan çocukların haklarının tamamı katil İsrail tarafından ellerinden alınmıştır. Buradan Filistin'deki kardeşlerimize seslenmek istiyoruz. Filistinli arkadaşım özür dilerim. Çocukluğun senden alındığı için üzgünüm, yöneticiler sana sırt çevirdiği için üzgünüm, dünya seni hayal kırıklığına uğrattığı için üzgünüm. Acın acımdır” ifadelerine yer verildi. 
Oyuncaklarını bıraktılar
Gerçekleştirilen açıklamaların ardından çocuklar Filistinli akranları için şiirler okudu ve şarkılar söyledi. Gösteriye katılan çocuklar getirdikleri oyuncakları Filistinli çocuklar için meydana bıraktılar. Son olarak çocuklar, direnişin sembolü olarak kabul gören şarkının eşliğinde dans ettiler ve program son buldu.
Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Editör: Arda Yavuz