Yalova’ya her yaz ayı ülke dışından gelen halk dansları toplulukları danslarını sergileyerek kendi kültürlerinin tanıtılmasını sağlıyor. Bu grupların Yalova’ya gelmelerinde Halk Dans Topluluklarından olan Yalova Turizm Araştırma Geliştirme Spor Kulübü (TUFAG), Yalova Folklor Eğitim Derneği (YAFEM) ve Yalova Kafkas Kültür Derneği öncü oluyor. Uzun yıllardır farklı kültürlerin Yalova’da tanıtılmaları konusunda büyük emek harcayan bu dernekler her yaz olduğu gibi bu yaz ayında da Yalovalıları farklı kültürler ile buluşmalarını sağlayacak.

Teşvikiye’de Kültür ve Sanat Günleri Renkli Geçti Teşvikiye’de Kültür ve Sanat Günleri Renkli Geçti

TUFAG Final (6)-1310 Dansçı Yalova’ya Geliyor

1984 yılında Yalova’da kurulan Yalova Turizm Araştırma Geliştirme Spor Kulübü (TUFAG) 1986 yılından itibaren “Altın Karanfil Halk Dansları Festivali”ni Yalovalılar ile bir araya getiriyor. Bu yıl 40. yılını kutlayacak olan dernek, izleyicileri için özel sürprizler hazırladı. Festivalde Bolivya, Kolombiya, Meksika, Hindistan, Bulgaristan, Kuzey Makedonya, Yunanistan, Uruguay, Gürcistan, Güney Kore ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti dahil olmak üzere 11 ülkeden 310 dansçı, Gazipaşa Caddesi’ndeki Mini Amfi’de ve Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu’nda 2-7 Temmuz tarihleri arasında sahne alacak.

Yalova Tufag Yafem Kafkas Dernek Dans Festival Temmuz Ay (3)Kafkaslardan Yalova Çıkarması

1978 yılında kurulan ve Yalova’da uzun zamandır faaliyetler gerçekleştiren Yalova Kafkas Kültür Derneği, Kafkas haklarını Yalova’ya gelip kültürlerini tanıtmaları için öncü oluyor. Dernek bu yıl 20. kez düzenleyeceği Uluslararası Kafkas Dans ve Müzik Festivali ile Yalovalılar ile her yaz olduğu gibi bu yaz da bir araya gelecek. 10-15 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek festivale Adige-Dağıstan-Çeçenistan-Karaçay, Çerkez-Kaberdey, Balkar-Kuzey Osetya-Gürcistan’dan temsilciler katılacak. Açılış ve kortejin 11 Temmuz Perşembe günü Gazi Paşa Caddesi’ndeki Mini Amfi’de gerçekleşecek festivalin galası 13 Temmuz Cumartesi günü Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu’nda olacak.

Yalova Tufag Yafem Kafkas Dernek Dans Festival Temmuz Ay (4)YAFEM, Türk Boylarını Getirmeye Devam Ediyor

Kuruluş tarihi 1988 olan Yalova Folklor Eğitim Derneği (YAFEM), 1998 yılından itibaren kesintisiz bir şekilde Türk boylarını Yalova’ya getirmeye sürdürüyor. Her yaz olduğu gibi bu yaz da YAFEM, Türk boylarından temsilcileri Yalova’ya getirip danslarını Yalovalılar ile buluşturacak. 17-23 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek 27.Türk Boyları Kültür Şöleni’ne an itibariyle Romanya, Bulgaristan, Kosova, Kırgızistan, İran Türkleri, Kabardin, Saha-Yakut, Azerbaycan, Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bosna-Hersek, Kuzey Makedonya, Karaçay, Çeçenistan, Kuzey Osetya, Irak Türkmenleri, Batı Trakya İskeçe ve Gümülcine Türk Birlikleri Yunanistan’dan temsilcilerin geleceği bildirildi. Şölenin açılışı 18 Temmuz Perşembe günü başlayacak ve 22 Temmuz Pazartesi günü Gala programıyla son bulacak.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Editör: Arda Yavuz