‘Ata Tohumumuzu Kaybetmememiz Lazım’ ‘Ata Tohumumuzu Kaybetmememiz Lazım’

Yeniden Aydınlanma Derneği Başkanı Halil Konuşkan, Kuzey Irak'ta, Türk askerlerine karşı bölücü terör örgütü tarafından düzenlenen kanlı saldırıda 12 askerimizin şehit edilmesinden sonra yazılı bir açıklama yaptı. 
“Bir ihmal varsa sorumlular bedel ödemeli”
Başkan Konuşkan, "23 Aralık 2023 tarihinde Kuzey Irak’ta “Pençe-Kilit Harekatı” bölgesinde Türk askerlerine karşı bölücü terör örgütü tarafından düzenlenen saldırıda 12 Türk askeri şehit olduğunu hatırlatıp, “Öncelikle yurtsever bir bakış ve vatandaşlık bilinciyle istihbarat zaafına dikkat çekmek istiyoruz. Bir ihmal varsa sorumlularının bu ihmalin bedelini ödemelerini talep etmek her TC vatandaşının hakkıdır. Bir devlete yapılan saldırı o devletin bütün vatandaşlarına da yapılmıştır. Vatandaşı olduğu devlete yapılan saldırıyı kınayamayanları da kınıyoruz” ifadelerini kullandı. Bölücü terör örgütü PKK’nın 38 yıldır can aldığını söyleyen Başkan Konuşkan, “Her devlet gibi Türkiye Cumhuriyeti’nin de bölücü-hain, emperyalist odakların uşağı ve taşeronu malûm suç örgütünün yaptıklarını yanına bırakmama ve önleyici tedbir anlamında öneyici-ilerleme yapma hakkı vardır. Türk Milleti ordumuza gerekli desteği her zaman vermektedir ve yine verecektir. Türk milleti sadece kuru gürültü değil, eylem beklemektedir. Türkiye'nin güvenliği için bu tehdide karşı devletimizin stratejik ve güvenlik faktörlerini de hesaba katarak uygun göreceği bir zamanda harekete geçmesi uluslararası ilişkiler açısından da hakkıdır” şeklinde konuştu.
“Bölgeye yapılacak harekata desteğimizi ilan ediyoruz”
Yeniden Aydınlanma Derneği olarak detayı, zamanı ve kapsayacağı mekanı askeri uzmanlar tarafından belirlenmek üzere gerekli olan yaklaşık Türk Kontrol alanı haritasını yayımladıklarını dile getiren Başkan Konuşkan, “Bu bölgeye yapılacak olan ciddi ve üçüncü ülkelerin caydırıcı girişimleri karşısında geri adım atmayacak olan harekâta kesin, samimi ve içten desteğimizi ilan ediyoruz” dedi. Şehit olan askerler için baş sağlığı dileklerinde bulunan Başkan Konuşkan, “ Elim saldırıda şehadet şerbetini içen, Türk milleti için canlarını feda eden Piyade Teğmen Ramazan Günay,  Piyade Uzman Çavuş Abdulkadir İyem, Piyade Uzman Çavuş Mehmet Serinkan, Piyade Uzman Çavuş Ahmet Arslan, Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı, Sözleşmeli Er Çağatay Erenoğlu (Gazi), Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca, Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşkın, Piyade Sözleşmeli Er Semih Yılmaz, Piyade Sözleşmeli Er Kemal Aslan, Piyade Sözleşmeli Er Cebrail Dündar, Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak zaten Ulu Tanrı katına ulaşmışlardır. Allah’ın rahmeti onların üzerindedir. Bizler onlardan helallik istiyor, Allah onlardan razı olsun diyoruz. Şehitlerimizin yakınları başta olmak üzere Yüce Türk Milletine sabır ve başsağlığı diliyoruz” ifadelerini kullandı.
Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

yalova-yeniden-aydınlanma-dernek-kuzey-irak-sehit-asker-aciklama-operasyon (2)

Editör: Arda Yavuz