Emine, Elif ve Zeynep 2024 MTB Balkan Şampiyonası’nda Emine, Elif ve Zeynep 2024 MTB Balkan Şampiyonası’nda

Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi(TSBSL) A Grubundaki temsilcimiz HDI Sigorta Yalova Ortopedikler Spor Kulübü ligde kalma adına önemli bir galibiyete imza attı. Avrupa Kupalarında da ülkemizi ve ilimizi temsil edecek olan Yeşil Kırmızılı ekip 8. Haftada Muş Bedensel Engelliler Spor Kulübü’nün konuğu olurken maçı 9 sayı farkla 62-53 kazandı.
Muş maçından önce oynadığı 6 karşılaşmada 5 mağlubiyet ve 1 galibiyet alabilen Murat Saltan’ın öğrencileri Doğu Anadolu deplasmanında aldığı galibiyetle nefes aldı. 
Yeni Spor Salonunun ev sahipliği yaptığı karşılaşmada Yekta Şansal Koç, Ali Yıldırım ve Ferhat Şahin hakem üçlüsü düdük çaldı. İlk 10 dakikalık bölüm başa baş geçti. Muş BESK çeyreği 16-15 üstün kapatmayı başardı. İkinci çeyrekte savunma dozajını arttıran YOSK rakibine kolay sayı imkanı tanımadı. Temsilcimiz devreye 30-28’lik avantajla girdi. Üçüncü çeyrek ise nefes kesti. Her iki takımda 16’şar sayı bulurken skor temsilcimizin lehine 46-44’e geldi. Final periyotunda ise Murat Saltan’ın öğrencileri harikalar yarattı. Muş BESK’e sadece 9 sayı tanıyan HDI Sigorta Yalova Ortopedikler Spor Kulübü rakip potaya 16 sayı bırakarak mücadeleyi 62-53 kazanmayı başardı. Temsilcimiz gelecek hafta evinde şampiyonluk adaylarından Gazişehir Gaziantep’i ağırlayacak. Muş BESK ise Karabük Demir Kartal takımına konuk olacak.

yosk-basketbol-yalova-mac-lig (2)yosk-basketbol-yalova-mac-lig (3)yosk-basketbol-yalova-mac-lig (1)

Editör: Arda Yavuz