İl Genel Meclisi’nin Kasım ayı olağan görüşmeleri başladı. Hasan Soygüzel başkanlığında gerçekleştirilen meclisin ilk gündeminde İl Özel İdaresi’nin bütçe tasarısı görüşülerek, karara bağlandı. İl Özel İdaresi’nin 2024 yılı bütçesi, 6. birleşimden itibaren kalem kalem müzakere edilerek, belirlenecek. Birleşimin ikinci maddesinde ise, İl Özel İdaresi’nin 2023 mali yılı bütçesinden doğan 53 milyon TL tutarındaki ek ödenek imkanı yer aldı. Söz konusu ek bütçe ilgili fasıl maddelerine gider olarak eklenecek. 
Ek bütçe ile ilgili meclise bilgiler veren İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, “İller Bankası payımız yüzde 30 artışlı geldiği için ek bütçe imkanı doğmuş. Ek bütçedeki ödenekler genelde eksik ödenek olarak devam ettiğimiz kalemlere bir aktarma şeklinde, bazı kalemlere de ilave şeklinde oluyor. 6. birleşimde de bunu detaylı olarak görüşeceğiz” dedi.  
12 oturum halinde toplanacak olan meclis, 2 hafta boyunca İl Özel İdaresi’nin 2024 yılı bütçesini görüşecek. 
Meclis bugün, 15.30 toplanacak.

15. Etap Tarıma Dayalı Yatırımları Değerlendirme Toplantısı Yapıldı 15. Etap Tarıma Dayalı Yatırımları Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

yalova-il-genel-meclis-ozel-idare-toplanti-butce (3)yalova-il-genel-meclis-ozel-idare-toplanti-butce (1)

Editör: Arda Yavuz