CHP’den Fazlaca’ya Ziyaret CHP’den Fazlaca’ya Ziyaret

AK Parti’de 22 Kasım 2023 tarihi itibariyle belediye başkanlığı aday adaylık başvuruları sona erdi. Yalova Belediye Başkanlığı için son başvuruyu da Termal eski Belediye Başkanı İsmail Atik yaptı. Atik, Acarlar Kebap’ta bir basın toplantısı düzenledi. Basınla bir araya gelen Atik, göreve geldiğinde yapacakları projelerden bahsederken öte yandan da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“Yalova’yı yerel seçimlerde çok rahat kazanacağız”

Toplantıda açıklama yapan İsmail Atik, “Yalova Belediyesi önemli bir kurum. İlimizin en büyük belediyesi. Diğer lokasyonlara göre avantajları yüksek olan, varlıklarıyla, kaynaklarıyla, insan yapısıyla ve coğrafi güzellikleriyle çok önde bir şehir. Oturmuş bir belediyemiz var. Biz belediye Başkanlığı görevini daha önce termal ilçesinde malumunuz gerçekleştirdik. 3 dönem kuralı sebebiyle 2004 yılından 2019 yılına kadar 3 dönemimizi tamamladık. Termal ilçesinde  belediye başkanlığı görevini tamamladık. Daha sonra 2019’da Yalova belediyesiyle ilgili yine aynı düzeyde girişimlerimiz oldu. O gün Cumhurbaşkanımız diğer arkadaşımızı tercih etti ve aday gösterdi. Bugün bu sürece geldik. Yeni başlayan bir süreç var. Yalova'mızı yerel seçimde çok rahatlıkla kazanacağımıza inanıyoruz” dedi. 

“25 yıl boyunca parti teşkilatlarında görev yaptım”

Genç yaşlarda siyasete başladığını dile getiren Atik, “Sosyal hayatta ticari hayatta yalova'mızın tüm katmanları içerisinde bulundum. 2019  belediye başkanlığından ayrılırken, tam 25 yıl boyunca 1994’te başladık. 2019’a kadar 25 yıl parti teşkilatlarında ve Belediye Başkanı olarak görev yapmış birisi olarak ayrıldım.
Devletimizin amiyane tabirle koridorlarında nasıl gezileceğini biliyoruz. Siyasetimizin o koridorlarda ne kadar etkili olduğunu da vakti zamanında gördük. İsmail Atik olarak Yalova belediye başkanlığında, hükümetimizin sizlerin teşkilatlarımızın desteğiyle çok önemli işler yapacağımıza inanıyoruz. Çünkü biz hep şunu şöyle yaptık, bir konuyu doğru bir şekilde, doğru bir kişiye doğru kişilerle götürdüğümüz zaman Ak Partimizden hep destek aldık. Hükümetimizin bakanlıklarından hep destek aldık ama şunun altına özellikle çiziyorum, doğru konuyu doğru şekilde doğru kişilerle doğru kişiye götürdük. Biz bunların hepsinde başarılı olduk. Allah'a hamdolsun” şeklinde konuştu. 

yalova-siyaset-akp-yerel-secim-ismail-atik (1)“Deprem, trafik ve istihdam”

Yalova’da yapılması gereken 3 önemli proje hakkında önemli çalışmalar yapacağını aktaran Atik, “6 şubat'ta 11 ilimizi etkileyen ülkemizin önemli nüfusunu etkileyen bir deprem yaşadık. 99’da da Yalovamızda yaşamıştık. Vefat eden tüm insanlarımıza Allah’tan rahmet eylesin diliyoruz. Yalova’da en önemli iş mevcut yapı stoğunun içinde 99 yönetmeliğinden önce yapılmış, 99 depreminden önce yapılmış binalarla ilgili dönüşümün gerçekleştirilmesi lazım. Çünkü en önemli varlık insan. İnsanlarımızı korumamız lazım, insanlarımızın sıhhatli bir yapıda yaşamalarına destek olmak lazım. Hükümetimizin bununla ilgili önemli kanunları var.  Biz birinci öncelik olarak bunu görüyoruz. 99 depreminden sonra yapı stokumuzun yenilenen kısmı var, yenilenmeyen kısmıda var. 
İkinci konu trafik. Yalova'mızdaki şehir içindeki yollarımızın tamamı aşağı yukarı denize paralel. Bir tane ana arterimiz var. Eski Bursa caddesi. Ana arterlerin artırılması gerekiyor. Bunun da altyapısını gerçekleştireceğiz.
Bir diğer konu ise Yalova eğitim düzeyi ve eğitim kalitesi yüksek bir il. Çok sayıda üniversite mezunu var. Eğitim düzeyi açısından hep önde illerinden bir tanesi. Dolayısıyla kaliteli insan üretiyor.  Hizmetini ve çalışmasını gerçekleştireceğimiz işlerle bu istihdam meselesini yerel yönetim olarak önünü açacağız, destekleyeceğiz. Bu 3 tane konu bizim için önemli” dedi.

Editör: Arda Yavuz