Memleket Partisi Kurultay Sürecini Başlattı Memleket Partisi Kurultay Sürecini Başlattı

31 Mart Pazar günü gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi’nde yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 47 yıl sonra vatandaşların oylarıyla ilk kez seçimlerde 1. Çıkma başarısı gösteren CHP, Ramazan Bayramı tatili sonrası ilk grup toplantısını geçtiğimiz Salı günü gerçekleştirdi.
Afyon Milletvekili Burcu Köksal’ın seçimlerin ardından Afyon Belediye Başkanı olmasının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki Grup Başkanvekilliği için bir koltuk boşlamıştı. Grup toplantısının ardından basına kapalı bir oturumda CHP, Grup Başkanvekilliği için oylama gerçekleştirdi.  CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ve İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç’ın aday olduğu yarış sonucu 66 oy alan Ankara Milletvekili Murat Emir, İstanbul Milletvekili Gökhan Günaydın ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın ardından 3. Grup Başkanvekili oldu.
Ankara Milletvekili Emir’e parti içinden tebrik mesajları gelirken, son gelişmeye CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan da sessiz kalmadı. Resmi sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Becan, “Grup toplantımızda CHP Grup Başkanvekili olarak seçilen kıymetli yol arkadaşımız, Ankara Milletvekilimiz Sayın Murat Emir'i kutluyor, yeni görevinde başarılar diliyorum” dedi.
Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Editör: Arda Yavuz