Gürel, “Yalova halkının adalete olan inancını test etmiş olduk ve aynı zamanda Yalova Belediye Başkanını Yalova halkının seçeceğini bütün Türkiye’ye göstermiş olduk” dedi. 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilen yerel seçimlerden zaferle çıkan Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, yoğun bir katılımla mazbatasını aldı. CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, CHP Yalova İl Başkanı Erdem Doğancı, parti teşkilatları ve parti üyelerinin hazır bulunduğu mazbata töreni sonrasında açıklamada bulunan Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, “Bütün Türkiye’de partimizin çok güzel, olağanüstü bir başarısı var. Yalova’da il bazında bu başarıya katkı sundu. Fakat bu sadece CHP’li olan bizlerin başarısı değil, bütün partilerden bütün demokratların bütün cumhuriyetçilerin bütün aydınların ülkenin bu kötü gidişatından rahatsız olan adaletsiz ortamdan bu eşitliği yok sayan dayanışmayı yok sayan ortamdan rahatsız olan halkımızın kardeşçe tepkisinin sonucudur. Bu bağlamda Yalova halkıda bizleri sözcü olarak seçmiştir.

Yalova Belediye Baskan Merkez Siyaset Mehmet Gurel Mazbata Haber Gazete (3)Herkesten Allah razı olsun, çok teşekkür ederim. Hep berber inşallah çok güzel, kaliteli bir seçim sürecini yönettik ve başardık. Bu mazbatayı, alabilmemizde çok katkı sunan öncelikle il başkanımız, il örgütümüz, milletvekilimiz, ilçe başkanımız ilçe örtüğümüz, kadın kollarımız, gençlik kollarımız, meclis üyesi adayı arkadaşlarım, sempatizanlarımız, arkadaşlarımız, dostlarımız diğer partilerden arkadaşlarımıza ben bu mazbatayı hediye olarak veriyorum. Aynı zamanda bu seçim şunun da seçimiydi. Daha önce haksız yere görevden uzaklaştırılan, haksız yere ceza alan belediye başkanımızın, belediye başkan yardımcımızın ve diğer haksız yere cezalandırılan yöneticilerimizin de hukuk karşısında aklandılar ama şu anda toplum karşısında da hep beraber onları aklamış olduk. Bir özel teşekkür de sevgili eşim, bu süreçte bana çok yardımcı oldu.

Yalova Belediye Baskan Merkez Siyaset Mehmet Gurel Mazbata Haber Gazete (2)Ailem, annem, babam, kardeşim, eşimin ailesi, akrabalarımız, sevgili kızım hepsine çok teşekkür ederim, hepsi olağanüstü fedakarlıklar sundular. Çok uzun bir süreç benim için yaklaşık 12-13 yıllık bir süreç. Bu süreci siyasi anlamda ahlaklı ve kaliteli geçirdiğimize inanıyorum bütün ekip arkadaşlarımla beraber ve bunun da karşılığını aldığımızı düşünüyorum. Bizim lojistik güçlerimiz veya mali olanaklarımız kamusal imkanlarımız yoktu. Herkes cebinden katkılarla, yaşamından özverilerle bu noktaya getirdi bizi bu bağlamda çok önemli bir kazanımdır bu. Normal bir seçimin ötesinde bir seçimdir bu. Yalova’da gerçekten ve gerçekten samimiyetin, dostluğun, şeffaflığın seçimi kazanabileceğini bütün Türkiye’ye göstermiş olduk. Yalova halkının adalete olan inancını test etmiş olduk ve aynı zamanda Yalova Belediye Başkanını Yalova halkının seçeceğini bütün Türkiye’ye göstermiş olduk.

Vekil Becan, Başkan Tavşan’ı Tebrik Etti Vekil Becan, Başkan Tavşan’ı Tebrik Etti

Yalova Belediye Baskan Merkez Siyaset Mehmet Gurel Mazbata Haber Gazete (1)Süreçte bizlerle beraber çalışan, her zaman gözükmeyen kahramanlara, hukukçu avukat arkadaşlara, sandık görevlilerine, müşahitlerimize özellikle teşekkür ederim. Bu görevlere olmamasına rağmen varmışçasına mücadele eden bütün Yalova halkına çok teşekkür ederim. Bundan sonra inşallah hep beraber ortak bir akılla ortak bir çabayla elimizden gelen bütün gayreti göstererek şeffaf bir şekilde sosyal belediyecilik projelerimiz öncelikli bir yönetim sergilemeye gayret edeceğiz. Partimizin Genel Başkanı Özgür Özel’e, Genel Başkan Yardımcılarımıza ve yetkililerimize, Türkiye’deki bu başarıdan dolayı hepsine çok teşekkür ederim. Yalova’mıza hayırlı uğurlu olsun. Her aşamada yoğun bir şekilde bizimle olan basın emekçisi arkadaşlarımıza, emniyet mensubu arkadaşlarımıza, yıllardır siyasi çabalarımızda da yanımızda olan arkadaşlarımıza teşekkür ederim. İnşallah kimsenin yüzünü kara çıkartmayacağız hep beraber Yalova’ya olumlu, hayırlı hizmetler vereceğiz” dedi.

Editör: Arda Yavuz