Vatan Caddesi girişinde bulunan büst görenleri hayrete düşürüyordu. Büst, Vatan Caddesindeki yerine veda ederken, Vatan Caddesi yeni ışıklandırmasına kavuşmuştu. Peki büst nere gitti derken, Büst kendine yeni yer buldu.  

Başkan Soygüzel; Şenköy Pazar Yeri İhalemiz Sonuçlandı Başkan Soygüzel; Şenköy Pazar Yeri İhalemiz Sonuçlandı

Yalova Gazi Mustafa Kemal Ataturk Bust Haber Gazete Manset (1)Peki yaptığımız haber büst ile ilgili neydi? Kısa bir hatırlayalım. Vatan Caddesi girişinde bulunan büst görenleri hayrete düşürüyordu. Yakup Acar adına araçların geçiş istikametinde ki yolun tam ortasına yerleştirilen büstün zemini görenleri şaşırtıyordu. Yakup Acar 1931-1942 tarihleri arasında Yalova’nın ilk belediye başkanlığını yapmış.  Büstün toprak zemin üstüne oturulması, trajikomik bir görüntü oluşturuyordu. Yalova’nın ilk belediye başkanının büstünün toprak bir zemin üzerine gelişigüzel oturtulması, yoldan geçen sürücüleri ve yayaların şaşkın şekilde bu büst daha önce burada var mıydı sorusunu akıllara getiriyordu, toprak zemin üzerine oturtulan büst insanları şaşkına çeviriyordu. Gerekli önlemler alınmaz ise maddi hasara, etrafında dolaşan canlılar için yaralanmalara neden olabilirdi.

Yakup Acar Büstü Hastaneye giderken, Vatanda caddesi ve kınalı sokak kesişiminin olduğu yerde kendine yer buldu. Büstün isim plaketi sökülmüşken, adı Gezen-Büst olarak kaldı.

Özel Haber: Duygu Saral

Editör: Arda Yavuz