37 sanığın yargılandığı davada kararın açıklanacağı son gün Yalova Adliyesi en yoğun günlerinden birini yaşarken, mahkeme heyeti bazı sanıklara beraat verirken, bazı sanıklara adeta ceza yağdırdı. Yalova 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yaklaşık 4 yıldır görülen Yalova Belediyesi yolsuzluk ve zimmete para geçirme davasında karar açıklandı.

13. duruşmanın yapıldığı ve yaklaşık 4 saat süren, bir önceki dönem belediye başkanı Yakup Bilgin Koçal ile dönemin belediye başkanı Vefa Salman’ın mazeret göstererek katılmadığı dava da mahkeme heyeti sanıklara son sözlerini sorarak savunmalarını aldı.

Sabah saat 10:00’da başlayan aranın ardından saat 16:00’da devam eden davanın en önemli sanıklarından Reşat Ergin zimmete para geçirmek suçundan 31 yıl 6 ay, resmi belgede sahtecilik suçundan 8 yıl 9 ay ve irtikaptan ise 5 yıl olmak üzere toplamda 44 yıl 3 ay hapis cezası aldı. Reşat Ergin tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yalova eski Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç ise zimmette para geçirme suçundan berat ederken, görevi ihmal suçundan 2 yıl 1 ay ve irtikap suçlamasından da 4 yıl 2 ay olmak üzere toplamda 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Hapis yattığı süre göz önünde bulundurulan Halit Güleç serbest bırakıldı.

15. Etap Tarıma Dayalı Yatırımları Değerlendirme Toplantısı Yapıldı 15. Etap Tarıma Dayalı Yatırımları Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Dönemin Belediye Başkanı Vefa Salman ise zimmete para geçirme suçlamasından berat ederken görevi ihmal suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bir önceki dönem Belediye Başkanı Yakup Koçal zimmete para geçirme suçlamasından berat ederek görevi ihmal suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezası aldı.

Davanın diğer sanıkları olan Tuncay Doğan, Taner Tan, Emrah Gök, Cüneyt Özçomak, Cem Dindar, Abdülnasır Gölbaşı, Sabri Aksoy, Hakan Çelik, Ahmet Ragıp Akay, Kartal Özgür Barutçu, Sinem Deniz Çakalasma, Şenay Reyhan Kaş’a 3 yıl ile 6 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi. Mahkeme tarafından diğer sanıkların ise beraatına karar verildi.

vefa-salman-halit-gulec-ceza (1)

Editör: Arda Yavuz