Yalova ilinin en işlek caddelerinden biri olan İsmet Acar Caddesi’nde bulunan binanın balkonu tehlike yaratmaya devam ediyor. İsmet Acar Caddesi’nde, zücaciye dükkânı olan Yalovalı esnaf Süleyman Gak, konu hakkında Yalova Gazetesine açıklama yaptı.

“İnşallah bu sefer düzeltecekler”

30 senedir de Yalova’da esnaflık yaptığını belirten Gak, tehlike yaratan balkon ile ilgili şikayetlerini belediyeye bildirdiklerini ve belediyenin mal sahibi ile irtibat kurduğunu ancak herhangi bir geri dönüş yapılmadığını söyledi. Gak, “Eğer mal sahibi bununla ilgili bir çözüm bulmazsa biz bunu halledeceğiz, fen işleri halledecek “dediler. Son aldığımız bilgi bu. Ama benim öğrendiğim kadarıyla ben bu sokağa geleli 4-5 aydır oldu. Bu cadde de bu olay depremden beri bu şekilde kalmış, hiçbir zaman da düzeltilmemiş. İnşallah bu sefer düzeltecekler. Bekliyoruz” dedi.

“Tehlike yine devam etmekte”

Gak, balkonun altına çekilen şeride ne oldu sorusu üzerine, “4-5 gün önce bir balkondan bir parça düşmek suretiyle bir tehlike arz etti. Karşıdaki esnaf arkadaşlar ben daha gelmemiştim, hemen olaya müdahale etmişler, belediyeyi aramışlar. Sonra bende kendim bizzat belediyeye gidip bunu söyleyince belediyeden görevliler gelip şerit çektiler. Fakat şerit aynı günden bir gün sonra otomatikman vatandaş tarafından kaldırıldı. Orada dökülenler süpürüldü. Ondan sonra tehlike yine devam etmekte. Yapılana kadar da devam edecek” ifadelerini kullandı.

“Binadaki çoğu oturanlar kiracı”

Tehlike yaratan balkonun binası ile ilgili bilgi veren Gak, “Bu bina depremde güçlendirilmiş. Binanın yapısıyla ilgili olay yapılmış ama ondan sonra bina yönetim oluşturulamamış sanıyorum. Bundan dolayı dış cephede hiçbir bakım yapılmamış. Ve yıllardır depremden sonra bu tehlike böyle devam edip buraya gelmiş. Binadaki çoğu oturanlar kiracı, oturanların çoğu da yabancı uyruklu. Dolayısıyla bu sebepten dolayı da herhangi bir oluşum söz konusu olmuyor” dedi. Balkonun sahibi ile irtibat kurmayı denediğini söyleyen Gak, “ Belediyeden defaten kendisiyle ilgili irtibat kurmak için telefonunu istedik. Kim olduğuyla ilgili. Fakat onlar bu bilgileri paylaşamayacaklarını söylediler. Bizim telefonumuzu kendilerine verdiler. Onlar da bizi aramadı. Bizde bunu belediyeye tekrar bildirdik. Dedik bizi arayan yok. Dolayısıyla hala iletişime geçebilmiş değiliz” şeklinde konuştu.

22 Dönümlük Araziye Kültür Sanat Merkezi Projesi! 22 Dönümlük Araziye Kültür Sanat Merkezi Projesi!

“Herkes kendi canını düşünür”

Mevcut durumdan kaynaklı olarak işletmesinin etkilendiğinden de bahseden Gak, “ Tabi ki sokaktan geçen insanlar otomatikman şunu düşünüyor; Acaba şuradan bir parça düşer mi, güvenli mi? Ve ona bakıp karşı kaldırıma geçen bir sürü insan gördüm burada. Yani herkes kendi canını düşünür. Oradan geçenlerde balkon riski olmayan bir yeri tercih eder bence alışveriş için” dedi ve belediyenin mal sahibi ile görüştüğünü, gerekli olan tadilatın gerçekleştirilmediği takdir de, belediyeye bağlı Fen İşleri’nin yıkım işlemini gerçekleştireceğini kendisine söylendiğini açıkladı.

Muhabir/Göktuğ Doğukan Yüksel

Kameraman/Tuğba Altın

Editör: Rümeysa Şahin