Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan seçim çalışmaları için bugün Yalova’ya geldi ve İlk ziyareti Yalova DEVA Partisi Yalova İl Başkanlığı oldu. Babacan’ı Başkanlık’ta DEVA Partisi Genel Başkan yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Elif Esen, DEVA Partisi Yalova İl Başkanı Cevdet Yıldız, DEVA Partisi Yalova Belediye Başkan Adayı Aslı Üresin, DEVA Partisi Subaşı Belediye Başkan Adayı Belma Kobak ile partililer karşıladı. Partililer ile görüşmesinin ardından Babacan ve beraberindekiler, Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonuna geçti.

yalova-deva-parti-il-baskan-konusma-aday-tanitim-toplanti (2)“İnsanlarımıza hizmeti ayaklarına götüreceğiz”

Konferans Salonu’ndaki açılış konuşmasını DEVA Partisi Yalova İl Başkanı Cevdet Yıldız gerçekleştirdi. Konuşmasına programa katılan isimlere teker teker teşekkür ederek başlayan Başkan Yıldız, “Sayın Genel Başkanım, Yalova ve Türkiye sizin ekonomi yıllarınızı çok arıyor. Sizin buralara gelip meydanlara çıkmanız bazılarını ürkütmüş olsa da korkunun ecele bir faydası yoktur. Yalova, Türkiye’mizin yüzölçümü bakımından en ufak şehirlerinden bir tanesidir. 3 büyükşehir arasında sıkışıp kaldık. Ekonomi de, sağlık da, ulaşım da, altyapı da geri kalmış bir kentiz. Biz bu yola çıkarken Yalova’ya olan aşkımız ve sevdamız sizinle daha büyük bir değer kazandı. İnşallah belediyeyi aldığımızda sınavdan sınava hatırlanan öğrencilerimiz bir çorbaya hasret kalmayacak. Sabah çocuğunu okula yollayan bir anne, çocuğunun beslenmesi için düşünmeyecektir. Sosyal belediyecilik anlayışıyla devam edeceğiz. Biz insanlarımıza hizmeti ayaklarına götüreceğiz” dedi.

“DEVA Belediyeciliğinde tencerenin dibi sürekli kaynayacak”

Genel Başkanı Babacan’ın önünde Yalova’nın sorunlarından bahseden Başkan Yıldız, “Emeklilere maalesef merkezi hükümetlerin değer verilmediği gibi Yalova’da da değer verilmemiştir. Emeklilerimizin rahatça gidebileceği bir sosyal tesisimiz yok. Bizim emeklilerimiz için bu sosyal tesisi yapma atağımız devam edecek. Öğrencilerimiz, Yalova’ya geldikleri zaman büyük barınma sorunları ile karşı karşıya kalıyorlar. Sınavdan sınava görsel basın önünde öğrencilerimize çorba ikram ediliyor! Biz diyoruz ki DEVA belediyeciliğinde tencerenin dibi sürekli kaynayacaktır. Kimse çorbaya muhtaç olmayacaktır. Hastanemiz var ama vatandaşlarımız çok dertli. Ulaşımda büyük sıkıntı yaşıyoruz. 400 yataklı bir hastane yapıldı ama doktor bulmak ve randevu bulmak gerçekten çok zor. Biz belediyeye geldiğimiz zaman bu sorunların üstesinden geleceğiz. Yalova’mızı bu üç büyükşehrin sıkışmışlığından kurtaracağız” ifadelerini kullandı.

“Eşe ve dosta partizancılık yapılıyor”

Doğancı, ‘Evin Perdesi Yokken Halı Almazsınız’ Doğancı, ‘Evin Perdesi Yokken Halı Almazsınız’

Yalova’daki kentsel dönüşüm hakkında eleştirilerde bulunan Başkan Yıldız, “99 yılında Türkiye büyük bir felaket yaşadı. Bu felaketten en fazla etkilenen şehirlerden bir tanesi de Yalova’dır. 25 yıldır kentsel dönüşüm konusunda bir arpa boyu dahi ileri gidilmedi. Kimse elini taşın altına sokmadı ve seçim geldiği için kentsel dönüşüm gündem olmaya başladı. Fakirimiz, fukaramız bir tane halk ekmeğe muhtaç. Şu anda Halk Ekmek büfemiz yok. Belediyecilik sosyal kimliğinden ayrılmış, eşe ve dosta partizancılık yapmaya devam ediyor. Yalova su kentidir ama belediye yaz geldiği zaman bize su tasarrufu yapma çağrısında bulunuyor. Bizim değerlerimiz denize akıyor. Yalova’nın cadde ve sokakları köstebek yuvası gibi. Yalova’ya gerekli değer verilmiyor. Allah’ın izniyle biz Yalova’yı her türlü hizmetle tanıştıracağız” şeklinde konuştu.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Editör: Arda Yavuz