İstanbul Gezi Parkı’nda başlayan tepki kısa sürede tüm ülkemize sıçradı. Daha önce çok daha önemli nedenler ve gelişmeler olmasına rağmen ötekileştirme, siyasi hareket gibi kavramların ortasında bocalayan insanımız içinde sakladığı tüm tepkileri bardağa düşen son damla olan çevreci kimliği ile dışarı vuruverdi. Her türlü sindirme aracınıda unuttu. Korkular geride bırakıldı, yatağı değişen nehir gibi insanlar sürüklendiler.

Ne Balyoz, Ergenekon, ne %51, toplumun içinde birikenler dışarıya çıktı. Bu gerçeği örtbas etmeye çalışmak, suçu ve suçluyu başka yerlerde aramak ya da göstermeye çalışmak bu ülkenin daha zor günlere gitmesine neden olacaktır.

Mıh yerinden oynadı mı bir daha tutmaz demiş atalarımız.

Mıh yerinden oynadı galiba…

…………

Yalova’da hafta sonunda Bisiklet Festivali yaşandı. Ama tam bir festival. Bu kadar seviyeli ve kaliteli insanın böyle kusursuz bir etkinliği hak ettiğini düşünüyorum. Verilen mesaj müthiştir. Elbette anlamak isteyene. En önemlisi ise katılımcıların ilgisi ve özeniydi. Yalova Belediyesi’nin sponsorluğunda Yalova Perşembe Akşamı Bisikletçileri Derneği organizasyonunda yapılan bu etkinlik pek göz önünde değildi ama bence amacına ulaşan bir etkinlikti.

Sebep olanlara, destekleyenlere, emek verenlere tebrikler…

……….

Çokça duyduğumuz kümelenme sözcüğünün ticarette ve ekonomik yaşamdaki şeklini ilimizin doğal sektörü olan çiçekçilikte Yalova Garden A.Ş. ismi altında gördük.

Neden olmasın düşüncesiyle yola çıkan ve bu örneğin sanayide de olabileceğini ortaya koyan İşbirliği Güçbirliği K.S.S Kooperatifi yeni bir çatı oluşturuyor. Farklı işlerde ya da branşlarda yer alıpta bir türlü büyüyemeyen birçok kişi yada şirket bir araya gelerek bu amaca yönelik çalışma yaptılar. Kamu kaynaklarının doğru ellere ve insanlara verilerek istihdam yaratılması ülkede tüm siyasi partilerin söylemidir.

Yalova bu yönde ve çevresinde yaşanan gelişmeler çerçevesinde yerel birikimlerini bir araya getirerek ciddi bir marka oluşturacak güçtedir. Son dönemdeki gelişmeler bir ortak akıl yaratmıştır. Yalova bir fırsat eşiğindedir ve bu eşik basit mahalle düşüncelerinde uzaklaşarak aşılacaktır. Bu ortam vardır. Kısır çekişmelerde aşılmıştır.