Yalova Baro Başkanlık seçiminin de yapılacağı 10.Olağan Genel Kurul Toplantısında;   Baro Yönetim Kurulu'na  gizli oy ile 8 asıl 8 yedek üye seçimi,  Baro Disiplin Kuruluna gizli oy ile 3 asıl 3 yedek üye seçimi,  Mali İşler Denetleme Kuruluna gizli oy ile 3 asıl 3 yedek üye seçimi,  Türkiye Barolar Birliği Genel Kurul Üyeliğine 2 asil 2 yedek üye seçimleri de gerçekleştirilecek.

Yalova Adliyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek Olağan Genel  Kurul’da çoğunluk sağlanamazsa üyelerin 1/5 ini oluşturan 25 üyenin katılması ile toplantı;  20 Ekim cumartesi günü aynı yer ve saatte yapılacak.

Yalova Baro Başkanı Cevdet Bekler, olağan genel kurulla ilgili olarak yaptığı açıklamada ; “Gündem maddelerini görüşmek, gerekli kararları almak ve gündemde yazılı seçimleri yapmak üzere Av. K.'nun 82. ve 84. Maddeleri uyarınca Yalova Barosu Genel Kurulunun toplantıya çağrılması kararlaştırılmıştır.
Genel Kurul; 1136 sayılı sayılı Av. K.'nun 87. Maddesi gereğince 122 kişilik mevcudumuzun yarısından 1 fazlasını oluşturan 62 üyenin katılması ile 13 Ekim 2012 Cumartesi günü saat:10.00'da Yalova Adliyesi Konferans Salonunda yapılacaktır. 13 Ekim Cumartesi günü çoğunluk sağlanamazsa 1/5 ini oluşturan 25 üyenin katılması ile toplantı 20 Ekim Cumartesi günü aynı yer ve saatte yapılacaktır. Belirtilen gün ve saatte Genel Kurul Toplantısı'na katılmanızı önemle rica ederim “  dedi.

Yalova Barosu 10.Olağan Genel Kurulu’nun gündemi ise şöyle açıklandı: “Açılış ve Genel Kurul Başkanlık Divanı seçimi, (Divan Başkanı, Başkan Yardımcısı ve 2 Katip üye),  İstiklal marşı ve saygı duruşu,  Baro Başkanının açılış konuşması,  Toplantıdan önceki yıl içerisinde Barodan ayrılan, vefat eden meslektaşlarımızın bildirilmesi ve Baro Levhasına yazılarak kabul edilen avukatların Genel Kurula tanıtılması, Yönetim kurulunun 2010-2012 yılları çalışmaları ve işlemleri hakkında faaliyet raporunun okunması, görüşülmesi ve ibrası, Yönetim Kurulunun 2010-2012 yılları çalışmaları ve işlemleri hakkındaki hesap raporu ile Denetleme Kurulunun raporlarının okunup görüşülmesi, karar bağlanması ve hesap raporunun ibrası, 2013-2014 dönemi tahmini yıllık bütçesinin görüşülmesi, 2013-2014 yılları Baro giriş keseneği, yıllık aidat miktarının ve nakil belirlenmesi, Yönetim Kuruluna fasıllar arası aktarma yetkisinin verilmesi ve karara bağlanması, Baro Başkan adaylarının ve diğer organ adaylarının saptanması ve baro başkan adayları ile diğer adaylarının konuşması, Hukukun, yargının ve mesleğin diğer sorunları ile ilgili görüşme ve dilekler”
Editör: TE Bilişim