Hamsi kelimenin tam anlamıyla el yakıyor. Bu yıl fiyatı bir türlü düşmeyen hamsinin kilosu 25 TL'lik fiyatı ile kıyma ile yarışır hale geldi.
Vatandaş bu yıl bir türlü umduğunu bulamadı ve ucuz balığa hasret kaldı. Bunda en büyük etken ise bu yıl balıkta istenen verimin yakalanamaması oldu. Vatandaşın en fazla talep ettiği balık olan Hamsi ise şu sıralar fiyatı ile el yakıyor. Kilosu 25 TL'ye yükselen Hamsi seyirlik oldu. Vatandaşlar bu fiyatla Hamsiyi almanın hayal olduğunu belirterek, "4 kişilik bir aileye 1 kilo Hamsi yetmez. Bu da 35-40 TL demek. O nedenle bizde daha ucuz balıklara yöneliyoruz. Baktığımızda 1 kilo hamsinin fiyatı neredeyse kıymayla aynı" dediler.
Balıkçı esnafları da vatandaşlar gibi balık fiyatlarının yükselmesinden şikayetçiler, "Geçen hafta da hamsi 25 liraydı. Havalar soğudu ama hamsi yine de az. Fiyatlar yüksek. Biz hamsinin kilosunun düşmesini istiyoruz. Kilosu 5 liraya düşsün. Sürümden kazanalım istiyoruz. Piyasada neredeyse balık yok. Geçen sene hamsinin kilosunu 10 liraya sattık. Talep de vardı, satış da vardı. Ama bu sene fiyat 25 TL. Aldığımız balığı da bu fiyata satamıyoruz. Vatandaşlarımız balıkla kırmızı eti karıştırmasın. Balık ve et sektörü farklıdır. İnsanların tercihidir. Eti her zaman yiyemezsiniz ama balığı her zaman yersiniz" dedi.

Editör: TE Bilişim