Bazı dostlarımız ve okurlarımız neden daha sık yazmadığıma sitem ediyorlar. Yazmanın kişinin kendi egosunu tatmin etmesi için olmadığı, toplumun bilgilendirilmesi bilinçlenmesi için olması gerektiğini tartışırız zaman zaman.


Son dönemde yaşanan bazı olayları örnek veriyorum çoğu kez. Bir şeylerin değiştiğini göremiyorsanız, yazdıklarınızın bir anlamı olmadığını düşünüyor ve eliniz kaleme gitmiyor, diyorum. Suni gündemler, anlamsız tartışmaları haber olarak yazıyoruz, okuyorsunuz. Çok değil birkaç ay öncesine götüreyim sizleri, sizler nelerin değişip değişmediğini düşünün ve yorumlayın.


Yalova Belediyesi’nde ulusal basına kadar uzanan rüşvet skandalı olarak lanse edilen gündemde olduğu günlerde kamuoyunu meşgul eden olayı hepiniz hatırlıyorsunuz. Yazanlara birçok dava açıldı. Müfettiş geldi, dendi. Raporlar tamamlandı, dendi. Merak ediyorum. Ne oldu? Yazanlara davalar açıldı, olayın içinde olanlara ne yapıldı? Ya da konu hangi aşamaya geldi, neler yapıyor, kimler hesap veriyor yada verecek? Havada uçuştuğu söylenen paralar, verdim diyenler, haberim yok diyenler nerelerde? Alındığının söylendiği miktarı alanlara ne oldu?


Kimin konumu değişti?


Kim istifa etti?


Kime dava açıldı?


Bir açıklama bile duydunuz mu?




Geçiyorum…


Yalova Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği’nde ki olaya!


Konu araştırıldı. Müfettiş raporuna göre tespitte yapıldı. Parayı alanda belli, dendi. Miktarı da açıklandı. Sonuç, savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Miktar belli, adam belli, kim nerede, peki? 


Yargılanan, ceza alan, parayı yerine koyan var mı? Siz bir açıklama duydunuz mu?


Hani her şey sabit, hani her şey ortaya çıkmıştı?


Bunu da geçelim mi?


Geçelim, geçelim de ne yazacağız?


İl Genel Meclisi kapalı oturum yapıyor. Sanki Yalova’ya dış tehdit var. Sanki TBMM görevini yapmadı da, Yalova’da 8 kişi memleketi kurtaracak. Hangi etik değer, hangi itibar, hangi güven yerinde duruyor da, toplum bizi yönetenlere olan inancını kaybetmeyecek.


Hoş vatandaşta böyle bir dert var mı, onu da sorgulamak lazım ya, neyse. Tersane bölgesi apar topar halloldu da, çiçekçiler Yalova’dan kaçıyor diye yırtınanlara gülüp geçiyoruz.


Körfez köprüsü, otoyol inşaatı başladı. Yalova’da gayrimenkuller sürekli el değiştiriyor, bilinçlenmek için bilgi mi lazım, yoksa para mı?


Yalova mevduatta ülke üçüncüsüymüş, bu parayı gören var mı?


Esnaf eriyor büyük alışveriş merkezleri hergün Yalova’da şube açıyor, Yalova’nın nakiti düzenli olarak toplanıp, dışarıya gidiyor.


Yalova’da üretim yapan sektörleri bir sıralayın bakalım, kim dışarıdan ne getiriyor?


Ya getirenlerin, Yalova’nın geleceğinden neler götürdüğünü hesap eden var mı?


Kime güveneceğiz, kime inanacağız?


Yazdıkta değişen bir şey mi var?







- - - -