Sevgili okurlarım. İnsanlığı dünya ve ahiret saadetine ulaştıracak olan yegane din İslam dinidir. Onun için İslam yalnız vicdanlara hapsedilecek bir inanç manzumesi değil, yaşamımızın bütün safhalarını kapsaması gereken bir hayat misalidir. O halde imanla şereflenen her Müslüman İslam’ın emir ve yasaklarını uygulayarak hayatını İslami çerçevede devam ettirmek zorundadır. İmanda samimi olmanın ölçüsü de budur.

İmanı kamile sahip olan her Müslüman bilir ve inanır ki yüce dinimizin verdiği her emir insan fıtratına ve ruhuna uygun, insanın saadetine ve kuruluşuna vesiledir. Evet sevgili kardeşlerim işte islamın nadide emirlerinden biri de Müslüman kız ve hanımların tesettürüdür.

Tesettür Allah’ü Azimüşşan’ın  kesin bir emridir. Tesettür, Allah’a itaatin ölçülerinden birisidir. Tesettür, Müslüman hanım için bir fazilettir, saadettir ve hürriyetin bir unsurudur. Biz insanları yoktan var eden Yüce Rabbimiz biz kullarına (Ahzab suresi ayet 59’da) mealen şöyle buyurmaktadır. “Ey nebi, hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle, (kendilerini baştan aşağı örten) elbiselerinden giyinip örtünsünler, işte böyle giyinmeleri (iffetli) tanınıp da, eziyet edilmemelerine daha elverişlidir. Allah gafur ve rahimdir.

Yine bir başka ayetinde yani (Nur süresi ayet 31’de) mealen şöyle buyurmaktadır. Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler, görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini göstermesinler. Baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler, kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kızkardeşinin oğulları, kendi kadınları (mümin kadınlar) ellerin altında bulunanlar (köleleri) erkeklerden, ailenin kadınlarına şehvet duymayan hizmetçi yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına zinetlerini göstermesinler. Ey müminler! Hep birden Allah’a tevbe edin ki kurtuluşa eriniz. Sevgili kardeşlerim. Müslüman kız ve hanımların örtünmesi için belirli bir elbise şartı yoktur. Esas olan eller, yüz ve bir rivayatte ayaklar hariç bütün vücudun örtülmesidir. Bana göre, giyilen elbise vücudu göstermeyecek kadar geniş ve kalın olmalıdır. Erkeklerin giydiği kıyafetler gibi bir kıyafeti Müslüman hanım giymemelidir. Bir hadislerinde sevgili peygamberimiz mealen şöyle buyurmaktadır. “Allah Teala, kendilerini (söz, davranış, kıyafetleriyle) erkeklere benzeten kadınlara (kendilerini) kadınlara benzeten erkeklere lanet etmiştir. Kaynak Tirmizi, muhtar’ül ehadis sf. 119) Allah cümlemizi İslami çerçevede yaşayan kullarından olmamızı nasip eylesin bu kardeşinizden de dualarınızı esirgemeyin. Allah sizlerden de razı olsun. Amin