Sevgili okurlarım
Yüce rabbimizin Cebrail vasıtası ile biz kulları için Hz. Muhammed Mustafa (SAV) efendimize göndermiş olduğu Kuran-ı Kerim'in Kalem Suresi ayet 4'te mealen biz insan oğluna şöyle buyurmaktadır. 
"Hiç şüphesiz sen büyük bir ahlak üzeresin" diye buyurduğu efendimiz, İslam'ın üstün ahlak ve fazilet değerlerini bütünüyle şahsında toplamıştı. Sevgili peygamberimizde bir hadislerinde şöyle buyurmaktadır. Mealen, "Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim" diye buyurmuştur. Kaynak; Ahmet Hanbe, Müsned 11, 381.
Sevgili kardeşlerim
Yüce Allah Kuran-ı Kerimde itikat, ,ibadet ve ahlaka ait esasları bir çok ayette birlikte zikreder. bu da bize iman ile ahlaki davranışlar arasında sıkı bir irtibatın bulunduğunu gösterir. Ahlak kavramı, bir insanın bütün davranışlarını kapsar. İbadetin bir hikmeti de insanı güzel ahlak sahibi olmaya yönlendirmektir. Bunun için güzel  ahlak bir Müslüman'ın ahlaki aynasıdır. Kuran-ı Kerim, olgun müminleri zor günlerde yoksula, ana babaya, kardeşlere, komşulara, akrabalara ve diğer insanlara hoş davranmak hoş görülü ve merhametli olmak bir birine doğruyu tavsiye eden, Allahın koyduğu sınırları aşmayan kötülüğün gizlisine de açığına da yaklaşmayan, cana kıymayan, ölçü ve tartıda adaleti gözeten, ölçülü konuşan, verdiği sözde duran, insanlara karşı büyüklük taslamayan, verilen emaneti koruyan, kişinin sözü özü bir olan güzel kişilerdir. 
Sevgili Kardeşlerim
Milletler parasızlıktan değil, ahlaksızlıktan çökerler. Ahlak olmayan yerde millete kanun bir şey yapamaz. İyi ahlak olmayan yerde millette medeniyette olmaz. Irz ve namus hissi taşımayanlar millet ve vatan hissi de taşımazlar. 
Sevgili Okurlarım; 
Her binanın bir temeli vardır. İslam binasının temeli de güzel ahlaktır. Müslüman kendi çıkarlarına değer verdiği kadar başkalarının çıkarlarına da aynı ölçüde değer vermelidir. İşte gerçek Müslüman imanı kalbinde taşıyan böyle olmalıdır. Allah korkusu ve Allah sevgisi insanları saadet ve huzura kavuşturan iki kanat gibidir. Güzel ahlak ve güzel taat sahibi mümine verilen uzağa bakma, uzağı görme, ahlaklı ve isabetli konuşma yeteneğine hikmet diyoruz. Güzel ahlaklı kimse hiç kimseye sövmeyen, gıybet etmeyen, kötü konuşmayan, söz taşımayan, aceleci, kindar ve kıskanç olmayan, güzel yüzlü, tatlı sözlü, sevgisi, kırgınlığı, öfkesi ve rızası Allah için olan kimsedir. Güzel  ahlak en çok sabırlı ve cefakar insanlarda olur. Allahım cümlemize güzel ahlak sahibi olmamızı nasip etsin. 
Sevgili Kardeşlerim
Şimdi yazacağım (Rum Suresi ayet 41) de Yüce Allah biz kullarına mealen şöyle buyurmaktadır: İnsanların bizzat kendi işledikleri yüzünden karada ve denizde düzen bozuldu. Evet şimdi tam zamanı Ramazan ayında şu lanet sigarayı bırakalım kendi sağlığımızı korumak için hem de kimseye zarar vermeyiz karada. Denize gelince, denizlerimizi de temiz tutalım. Çöplerimizi denize değil, çöpe atalım. İnşallah