Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yolu çökmeye başlanmasıyla yetkililerden net bir açıklama gelmezken, konunun akıbeti ile ilgili, Tahsin Becan yarın hastane önünde basın açıklaması yapacağını duyurdu. Bir atak da Gelecek Partisi İstanbul milletvekili İsa Mesih Şahin tarafından geldi. İsa Mesih şahin hastane ile ilgili soru önergesini meclis gündemine taşıdı.

İl İstihdam Mesleki ve Eğitim Kurulu Toplandı İl İstihdam Mesleki ve Eğitim Kurulu Toplandı

Yalova Hastanesi (4)Akıllarda soru işaretleri oluşurken, çökmeyle birlikte korku dolu anlar yaşayan vatandaşlar, hastanenin çöken yolu ile ilgili felaket senaryoları üretmeye devam ediyor. İstinat duvarı çökerse hastane gider gibi birçok senaryo üreten vatandaşların bilgilendirilmesi elzem konu iken, bugün Hastane yolunda asfalt sökme işlemleri başlandığı gözlemlendi. Henüz net bir açıklama yapılmazken izlenecek durumla ilgili, tek bir iş makinesinin yoldaki asfaltları söktüğü kameralara böyle yansıdı.

Yalova Hastanesi (2)13.03.2021 tarihinde ulusal basında da yer bulan hastanenin durumu ile ilgili o dönemin AK Parti İl Başkanı Muğlim Bağatar, Yalova Milletvekili Meliha Akyol ile hastane inşaatını ziyaret etmişti. Dönemin AK Parti İl Başkanı Muğlim Bağatar, hastanenin planlanandan önce tamamlanarak 7 ay sonra hizmet verebilecek duruma geleceğini ifade etmiş, 234 milyon liralık yatırımın 105 bin metrekare kapalı alana sahip olduğunu kaydetmiş, “17 tane ameliyathanemiz, 140 tane poliklinik, 215 tane tek kişilik hasta odası var. Burada tabi en önemli unsur hastanemiz oldukça büyük. İnşallah ilimizi çok büyük bir hizmet kazandırıyoruz. Emeği geçenlere de sayın vekillerimize, önceki dönem siyasilerimize, yüklenici firmaya hepsine teşekkürlerimizi sunuyoruz. İlimize hayırlı olsun inşallah. Ayrıca bizden çevre illere gitmek durumunda kalan, özellikle kanser hastalarımızla ilgili inşallah onların problemlerini de çözecek bir yatırım olacak" ifadelerine yer vermişti.

Haber : Duygu Saral

Editör: Arda Yavuz