Başkan Güçlü’den Muhtarlara Çıkarma Başkan Güçlü’den Muhtarlara Çıkarma

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin sonuçlanmasının ardından seçimlerden istediğini elde edemeyen siyasal partilerin yapacağı değerlendirmeler merak konusu olmuştu. Bu partilerden biri Genel Başkanlığını, Yalova eski Milletvekili Muharrem İnce’nin yaptığı Memleket Partisiydi. Memleket Partisi, Türkiye genelinde 0,17 oy olarak başarısızlığa uğrayan Memleket Partisi’nin geleceği ile ilgili çeşitli spekülasyonlar yapılırken, Genel Başkan İnce yayınladığı bir videolu mesaj ile bu söylentilere son verdi ve mücadeleye devam edeceklerini açıkladı.
“Seçmen en istemediğinin karşısına oy verdi”
2024 yılında gerçekleşen yerel seçimlerin Türkiye’ye hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen İnce, “Yıllardır dile getirdiğimiz iktidarın yanlış politikalarının ve hayat pahalılığının bir neticesi olarak milletimiz, oyunu AKP’nin karşısında en kuvvetli gördüğü adaylara verme ve sadığa gitmemek suretiyle AKP’ye bir sarı kart göstermiştir. Kutuplaşan siyasette seçmen en istediğine değil, en istemediğinin karşısındaki en güçlü adaya oy verdi. Bu kutuplaşan siyasette demokratik ve adil bir yarış söz konusu olmamıştır. Merkezi iktidar devletin her türlü kaynağını kullanmış, yerel yönetimler de belediyelerin kaynaklarını kullanmışlardır” dedi. Memleket Partisi’nin kurulduğu günden bu yana sadece doğruları söylediğini vurgulayan İnce, “Söylediklerinin doğru olduğu zaman içerisinde ortaya çıktı. İktidardaki partinin başkanına en sert eleştirileri yaparken, muhalefete de uyarı ve eleştirilerini yapmıştır” dedi.
“Gönlümüz yaptığımız işten emin”
Türkiye’nin mahkum edilmeye çalışıldığı 2 kutuplu siyasete karşı 3. yol çağrısı yaptıklarını hatırlatan İnce, “Bu çağrının her kesimden gençler tarafından coşkuyla karşılanması ve sahiplenilmesi bizim için büyük bir umut olmuştur. Yürüdüğümüz yolun ve durduğumuz yerin doğru olduğunu biliyor ve buna inanıyoruz. Ülkemizin çocuklarının geleceği için doğru şeyler yaptığımızı biliyoruz. İyi işin alameti gönlün emin oluşu derler… Gönlümüz yaptığımız işten emindir. Dolayısıyla yürüdüğümüz yoldan vaz geçecek değiliz. Millete kızacak ve küsecek değiliz. Nefesimiz olduğu sürece milletimize doğruları söylemeye ve yanlış gördüklerimizi dillendirmeye devam edeceğiz. Kötülerin kazanması için gerekli olan tek şey iyilerin hiçbir şey yapmamasıdır. Biz hiçbir şey yapmayanlardan olmayacağız. Atatürk’ün yolunda akıl, ahlak ve adalet demeye inatla devam edeceğiz. Türkiye’nin çoban ateşini söndürmeyecek, yaşam sevincini ve geleceğe olan ümidimizi hep canlı tutacağız. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Memleket…” şeklinde konuşarak konuşmasına son verdi. 
Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Editör: Arda Yavuz