7 Ekim 2023 tarihinde tekrar başlayan Filistin ile İsrail arasındaki çatışmalar aradan uzun zaman geçmesine rağmen devam ediyor. Hamas’ın İsrail’e sızmasından ve saldırılar gerçekleştirmesinin ardından İsrail çok sert karşılık verdi. Gazze’yi abluka altına alan İsrail’e karşı uluslararası toplumdan ciddi tepkiler gelmeye devam ediyor ve İsrail’in savaş suçu işlediğine dair açıklamalar geliyor. Bu yorumlara rağmen İsrail saldırılarını durdurmadı ve abluka kaldırılmadı.

Filistin'in Gazze Şeridi bölgesi ile Mısır arasındaki tek sınır kapısı olan ve adını var aldığı şehirden alan Refah Sınır Kapısı ile ilgili tartışmalar son aylarda gündemden düşmedi. Abluka sırasında açlık tehlikesiyle baş başa kalan Filistin halkına götürülecek yardımlar konusunda İsrail geri adım atmazken, Amerika Birleşik Devleti’nin hava yoluyla insani yardım malzemelerini sahile atması beraberinde tartışmaları getirdi. Bu konuya Memleket Partisi Genel Başkanı ve Yalova eski Milletvekili Muharrem İnce de katıldı.

“Göstermelik değil, gerçek yardımlara izin verilmeli”

Resmi sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan İnce, “5 aydır İsrail’e Gazzeli’leri öldürsün diye silah veren ABD, kendi kamuoyunu yatıştırmak için Gazze’ye havadan “insani” yardım yapmış! Refah sınır kapısında yükü gıda ve ilaç olan 2000 tırın girmesine İsrail izin vermiyor. Göstermelik gökten denize atılan insani yardım değil, karadan gelecek adam gibi yardımların geçişine izin verilmesini istiyoruz. Hemen şimdi!” ifadelerini kullandı.

Başkan Güçlü’den Muhtarlara Çıkarma Başkan Güçlü’den Muhtarlara Çıkarma


Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Editör: Arda Yavuz