31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli Genel Seçimleri için geri sayım başladı. Partiler ve adaylar geçtiğimiz aylardan itibaren çalışmalarına başlamış ve projelerini vatandaşlara anlatarak oy istemişlerdi. Adaylar bu Pazar günü yapılacak seçimlerde milletin huzuruna çıkacak ve genel bir teste tâbi tutulacaklar.

Seçim sürecinin başlangıcında partiler arasında ittifak yapmak için görüşmeler yapılmıştı. Bu görüşmelerin biri de Memleket Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi arasında oldu. Memleket Partisi Genel Başkanı ve Yalova eski Milletvekili Muharrem İnce ile Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel arasında yapılan görüşmelerin olumsuz sonuçlanmasının ardından Memleket Partisi 81 ilde bağımsız olarak seçimlere kararını almıştı.

Mahalli Genel Seçimlere bağımsız girme kararını alan Memleket Partisi seçim çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Memleket Partisi Genel Başkanı ve Yalova eski Milletvekili Muharrem İnce, Türkiye’nin birbirinden farklı bölgelerine giderek adaylarına destek olmaya çalışıyor. Geçtiğimiz gün Mersin’in ilçesi Tarsus’a giden İnce burada vatandaşlarla buluştu. CHP’den Memleket Partisi’ne geçen Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın 2024 Mahalli Genel Seçimlerindeki Belediye Başkan Adaylığının YSK tarafından düşürülmesine tepki gösteren İnce, CHP, MHP ve İYİ Parti’yi hedef aldı.

“Utanç belgesidir”

İnce, kendisini için hazırlanan sahneye çıktıktan sonra “Ana Muhalefet Partisi gizli gizli “demleniyor” ya; Esenyurt’ta ve Mersin’de… Utangaç bir demlenme var. Halktan gizli saklı ve örtülü… Ama bir de MHP var. Milliyetçi! Attı mı mangalda kül bırakmıyor. Bir de İYİ Parti var; O da milliyetçi! Attılar mı mangalda kül bırakmıyorlar. Şimdi size onların milliyetçiliğini anlatacağım” dedi. Eline bir belge alıp vatandaşlara gösteren İnce, “Bu utanç belgesidir. Tarsuslular için değil, Tarsus’taki siyasetçiler için utanç belgesidir. Bakın burada kimlerin imzası var? CHP’nin imzası var, İYİ Parti’nin imzası var, MHP’nin imzası var ve Dem Partisi’nin imzası var. Ne için bu imza biliyor muşununuz? O milliyetçi kardeşlerimiz, Dem Partisi ile aynı a4 kağıdında buluşmuşlar. Ortaklık kurmuşlar, koalisyon kurmuş ve ittifak kurmuşlar. Ne için ittifak kurmuşlar? Haluk Bozdoğan’ın adaylığını düşürmek için. Bu Tarsuslu olsam bu ittifakı yıkarım ve Memleket Partisi’ne oyumu basarım” şeklinde konuştu.

Doğancı, ‘Evin Perdesi Yokken Halı Almazsınız’ Doğancı, ‘Evin Perdesi Yokken Halı Almazsınız’

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Editör: Arda Yavuz