Kültür ve Turizm Bakanlığı Yetkililerinden Bonsai Müzesi’ne Ziyaret Kültür ve Turizm Bakanlığı Yetkililerinden Bonsai Müzesi’ne Ziyaret

Marmara Muhtarlar Federasyonu Başkan Yardımcısı, Yalova Muhtarlar Derneği Başkanı ve Süleymanbey Mahallesi Muhtarı Mustafa Kandemir, seçmen kağıtlarının ellerine ulaştığını ve dağıtımlarına başladıklarını söyledi. Kandemir, “Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) takvimi gereği liste dökümleri 29 Şubat 2024 Perşembe günü itibariyle başlamıştı. Seçmen kağıtlarının bizlere teslimi yapıldı ve dağıtımlarına başladık. Dileyen vatandaşlarımız bağlı bulundukları muhtarlıklardan da alabilirler. Seçmen kağıtlarımızı 24 Mart 2024 Pazar gününe kadar dağıtımlarını yapacağız” dedi.

Yalova Muhtarkar Dernek Baskan Yerel Secim Secmen Kagit Dagitim (2)Seçmen Kağıtları Dağıtımı Başladı

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 1 Aralık 2023'te ilan ettiği seçim takvimi işlemeye devam ediyor. Takvim doğrultusunda, bugüne kadar seçime katılma yeterliliğine sahip siyasi parti sayısı 36 olarak belirlenirken, Yenilik Partisi ile Genç Partinin seçimlere katılmayacağını YSK'ye bildirmesi sonrası bu sayı 34'e düştü. Siyasi partiler ve bağımsız adaylar da 20 Şubat'ta il ve ilçe seçim kurullarına adaylık listelerini teslim etti. Seçime katılacak siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerleri de 27 Ocak'ta YSK Başkanlığında yapılan kura çekimiyle belirlendi. Takvim kapsamında, vatandaşların nerede oy kullanacağını gösteren seçmen bilgi kağıtlarının döküm ve dağıtımına başlandı. Seçmen bilgi kağıtlarının seçmenlere dağıtımı, 24 Mart Pazar günü tamamlanacak. Bilgi kağıdı yanında bulunmayan seçmen de oy kullanabilecek. Seçmenler, nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağını YSK'nin internet sitesinden, e-Devlet'ten, YSK'nin Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması'ndan veya 444 9 975 numaralı YSK Çağrı Merkezi'nden kontrol edebilecek.

YSK Seçmen Kaydı Sorgulama Nasıl Yapılır?

Bilgi kağıdı yanında bulunmayan seçmen de oy kullanabilecek. Seçmenler, nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağını YSK'nin internet sitesinden, e-Devlet'ten, YSK'nin Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması'ndan veya 444 9 975 numaralı YSK Çağrı Merkezi'nden kontrol edebilecek.

Editör: Arda Yavuz