Zeynep Görener bu soruya ben cevap veremeyeceğim kendimi tutamayabilirim açıklamasının ardından Merkez kurul üyesi Tevfik Erbalta yöneltilen soruyu cevapladı. Sorunun İçeriği ise Yalova MHP il Başkanı İhsan Güldoğan’ın HÜDAPAR sorusuna verdiği cevap ve Mahkeme kararı ile HÜDAPAR aleyhine olan haberler mahkeme kararıyla hızlı bir şekilde kaldırılmaya başlandığı ile ilgili idi.

KISA KISA Siyaset programında 14 Mayıs seçim öncesinde siyasiler ile vatandaşın merak ettiği sorularla röportaj yapılmaya devam ediliyor. Programın bu bölümünde ise konuğumuz Adnan Menderes’in partisi Demokrat Partisinden  Merkez Karar Kurulu Üyesi Tevfik Erbalta oldu.  Zeynep Görener bu soruya ben cevap veremeyeceğim kendimi tutamayabilirim açıklamasının ardından Merkez kurul üyesi Tevfik Erbalta yöneltilen soruyu cevapladı. Sorunun İçeriği ise Yalova MHP il Başkanı İhsan Güldoğan’ın HÜDAPAR sorusuna verdiği cevap ve Mahkeme kararı ile HÜDAPAR aleyhine olan haberler mahkeme kararıyla hızlı bir şekilde kaldırılmaya başlandığı ile ilgili idi.

Tevfik ERBALTA : Ben Merkez Karar Kurulu Üyesi Tevfik Erbalta. Ankara’da görev yapmak üzere seçildik. Bundan sonra da Yalova’da Demokrat Parti’nin kurucu Gençlik Kolları Başkanı’yım. 1987’den beri siyasetin içindeyim.

Tevfik Bey, MHP İl Başkanı İhsan Güldoğan, AK Parti’nin HÜDAPAR ile İttifak yapmasını Ak Parti’nin kendi sorunu olduğunu söyledi. Siz Millet İttifakı olarak bu sert kutuplaşmayı nasıl değerlendiriyorsunuz? Aynı HÜDAPAR aleyhine olan haberler mahkeme kararıyla hızlı bir şekilde kaldırılmaya başlandı. Sizce, Cumhur İttifakı’nda bu süreç nasıl gelişmelere sebep olabilir?

Tevfik ERBALTA : Şimdi, biz Millet İttifakı’nın içindeyiz. Millet İttifakı’nın ikide bir altılı masanın altında yedincisi var, diyorlar. Bunun üzerine devamlı politika üretiyorlar. Şimdi, MHP diyemez ki biz bu şeyi kabul etmiyoruz ki. Aynı şey onlar için de geçerli. Bizim sürekli HDP’yle ortak olduğumuzu söylüyorlar. Ama şu an, Sol Yeşil İttifak diye bir ittifakı var. Millet İttifakı’na oy verecek Kürt seçmene bu oyları bize vermeyin mi diyeceğiz? MHP il başkanı bence kaçamak cevap vermiş bu soruya.

HABER – DUYGU SARAL

Editör: Rümeysa Şahin