2024-2029 yılları arasında görev yapacak olan Yalova Belediye Meclisi, 2024 yılı Nisan ayı yeni dönemin ilk toplantısını Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel başkanlığında yaptı. Mehmet Gürel’in başkanlığındaki ilk mecliste komisyon seçimleri yapıldı.

Yalova Belediye Baskan Mehmet Gurel Meclis Haber Gazete Manset (3)Yalova Belediyesi 2024 yılı Nisan ayı meclis toplantısı, Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel başkanlığında RDKM’de gerçekleştirildi. Açılış, yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Yalova Belediye Meclisi Başkanı Mehmet Gürel selamlama konuşması yaptı.

Yalova Belediye Baskan Mehmet Gurel Meclis Haber Gazete Manset (4)Gürel, “Yalova’ya kardeşçe güzel hizmetler yapmamız ümidiyle, beklentisiyle, Yalova Belediye Meclisinin yeni dönemini resmi olarak açıyorum. Yalova halkımıza hayırlı olsun inşallah” dedi. Ek gündem taleplerinin okunması sonrasında oylamaya geçildi. Belediye Meclisine gizli oylama ile Meclis 1. Başkan Vekili seçimi, 2. Başkan Vekili seçimi, gizli oylama ile 2 Asil Katip Üye seçimi, 2 Yedek Katip Üye seçimi ve Belediye Encümenine gizli oylama ile 3 üye seçimi yapıldı.

Yalova Belediye Baskan Mehmet Gurel Meclis Haber Gazete Manset (2)Gizli oylamanın ardından Plan ve Bütçe Komisyonuna en az 3 en çok 5 üye seçimi, İmar ve Şehircilik Komisyonuna en az 3 en çok 5 üye seçimi, Trafik Düzenleme Komisyonuna en az 3 en çok 5 üye seçimi ile İsim Komisyonuna en az 3 en çok 5 üye seçimi gerçekleştirildi. Seçimlerin tamamlanması sonrasında 2023 Yılı Denetim Komisyonu Raporu okunarak meclisin bilgisine sunuldu. 2023 Yılı Faaliyet Raporunun görüşülmesi ve oylanmasının ardından dilek ve temenniler yapılarak Yalova Belediye Meclisi 2024 yılı Nisan ayı oturumu tamamlandı. Seçimlerin ardından başkan vekilleri ve komisyon üyeleri şu şekilde oluştu;

Meclis 1. Başkan Vekili: Cihan İsmet Yıldırım (CHP Grubu 19 oy) – Fatih Mazı (Cumhur İttifakı 13 oy)

Meclis 2. Başkan Vekili: Mesut Tutuğ (CHP Grubu 19 oy) – İsmail Demir (Cumhur İttifakı 13 oy)

Katip Üyeler: Melike Tomris Önder ve Cem İnci (CHP Grubu 19 oy) – Muaz Ceylan ve Fatih Mazı (Cumhur İttifakı 13 oy)

Yedek Katip Üyeler: Sefer Keskin ve Tülay Özçelik (CHP Grubu 19 oy) – Mutlu Oruçlu ve Ahmet Kumali (Cumhur İttifakı 13 oy)

Belediye Encümeni: Tarık Burak Evin, Fatih Saydam ve Sefer Keskin (CHP Grubu 19 oy) – Bülend Tanır, Ahmet Kumali ve Mutlu Oruçlu (Cumhur İttifakı 13 oy)

Yalova, Çorlu ve İnegöl’de Doğalgaz Dağıtım Hizmeti Verecek Şirketler Belli Oldu Yalova, Çorlu ve İnegöl’de Doğalgaz Dağıtım Hizmeti Verecek Şirketler Belli Oldu

Plan ve Bütçe Komisyonu: Harun Güleç, Esra Patıl Dinçer ve Kubilay Torun (CHP Grubu) – Bülend Tanır ve Ahmet Kumali (Cumhur İttifakı)

İmar ve Şehircilik Komisyonu: Cem Saraç, Murat Tiryaki ve Cem İnci (CHP Grubu) – Emre Yılmaz ve Filiz Aydın Önür (Cumhur İttifakı)

Trafik Düzenleme Komisyonu: Sefer Keskin, Bican Çuhadar ve Alemdar Coşkun (CHP Grubu) – Arif Oktay Tunç ve Fatih Mazı (Cumhur İttifakı)

İsim Komisyonu: Tülay Özçelik, Filiz Demir ve Cem Karadağ (CHP Grubu) – İsmail Demir ve Mutlu Oruçlu (Cumhur İttifakı).

Editör: Arda Yavuz