Sevgili okurlarım bugünkü yazımın konusu israf.

Sevgili okurlarım yüce Allah biz kullarına israf konusunda Furkan suresi ayet 67’de şöyle buyurmaktadır. Yaratılmışların en üstünü kılmıştır. Yeryüzünün imarı için bütün nimetlerini bizlere emanet etmiştir. Bize düşen emanete sahip çıkmak, Rabbimizin bahşettiği her bir nimetin kıymetini bilmektir.

Bütün söz, iş ve davranışlarımızda dengeli olmaktır. İnsanoğlu maddi ve manevi bütün imkanlarımızın tamamını iktisatlı kullanmalı.

Sevgili okurlarım bugünkü kainatın dengesini bozan insanlar arasındaki huzur ve barışa zarar veren olumsuzluklardan birisi de bilinçsiz tüketim ve israftır.

Günümüzde israf, yemeden içmeye, sözden davranışa, emekten enerjiye kadar pek çok alana yayılmıştır.

Kimi yerlerde içecek bir damla su bulunamazken, başka yerlerde hayat kaynağımız sular hesapsızca israf ediliyor.

Sevgili okurlarım oysa ayeti kerime gayet açıktır, “Onlar harcama yaptıklarında ne israf ederler ne de cimri davranırlar. Bu ikisi arasında bir yol tutarlar.”

Allah’ın peygamberi de israf hakkında biz ümmetine şöyle buyurmaktadır, “Kibre kapılmadan ve israfa kaçmadan yiyin, için, sadaka verin, giyinin.” (Kaynak: Nesai, Zekat, 66).

Sevgili okurlarım insanoğlu için iki nimet vardır ki insanların çoğu onları değerlendirme hususunda aldanmıştır. Bu iki nimet ise sağlık ve de boş zaman yani boş vakitlerdir. Amin.