Sevgili Okurlarım. İnsanoğlunun Allah katındaki değeri. Allah (c.c) buyuruyor ki insanoğlunu en güzel kıvam üzere donattım. Cenab-ı Hak Peygamberi hakkında ne buyurduysa biz aciz ümmetine de aynı şeyi lütfetmiştir. Allah (c.c) Rahmet peygamberimiz hakkında “Muhakkak Allah (u Teala) ve melekleri peygamber üzerine salatta bulunurlar. Ey iman etmiş kimseler! O’nun üzerine salatta ve tam bir teslimiyetle selamda bulunur.” (kaynak Azhab suresi 56) buyurmuştur. O vermekte devamlıdır. Biz ise Allah’ımızın ikramını almakta çok gevşek davranıyoruz. Eğer kalbimizi açık bulundurursak oraya devamlı bir nur yağacak şeytan ve nefis tesirsiz kalacak.

İmam Masum Hazretleri'nin mektubatında lanet şeytan bir adam diyor ki: "kalbinin her yerini zikrullah ile doldurdun. Bir baş yer yok ki senin kalbine gireyim.” Sevgili kardeşlerim Şeytan-ı Aleyhillane ateşten yaratılmıştır. Ateşin nur karşısında dayanma gücü yoktur. Nitekim bir Mü’min sırattan geçerken ateş Allah’ın o kuluna seslenecektir”: Çabuk geç, Ey Allah’ın Mü’min kulu senin nurun benim ateşimi söndürüyor. Evet kardeşim şimdi anlayalım ve düşünelim boş zamanlarımızda hiç olmazsa Allah’ı zikredelim, edelim ki zikredenin kalbi nur ile doludur. Kalbi nur ile dolu olana şeytan yaklaşamaz. Öyleyse bizimde daima zikir üzere olup böyle bir kalbe sahip olmaya çalışmamız gerekir “ haberdar olunuz ki kalpler ancak Allah’ın zikri ile mutmain olur” (Rad suresi 28)

Mutmain oluyor demek, yerleşiyor, rahat ediyor, huzura kavuşuyor. Vesveselere evhamlara ümitsizliklere yer kalmıyor. Şeytanın giremediği bir kalp sağlam bir kalptir. Sevgili Okurlarım. Zikir bütün hayırların kapısıdır. Zikretmek en büyük matlub ve maksattır. Zira hakkında: “ve zikrullah her şeyden büyüktür.” (kaynak Ankebut 45) İnsan Allah’u Tealanın kendisine nur vermesini istiyorsa, kalbini her zaman Allah’ı anmala geçirsin. Sevgili kardeşlerim,”Padişah kanmaz saraya, hane mamur olmadıkça” Bir insan dahi, kirli tozlu, dağınık olan bir eve girmek istemez. Bir hadisi kutside şöyle buyuruluyor.”Beni yerim göğüm almaz. Ancak mü’min kulumun kalbi alır” yerler ve gökler ne kadar geniş ise de mekaniyet üzeredir. Allah Teala ise mekandan müzehtir. La mekanı olan mekana sığmaz. Allah Teala insanın kalbini (mekan) sızlık üzere yaratmıştır. O’nun için Mü’min kulumun kalbine sığarım” buyurmaktadır. Yüce Allah Kalplere giren kullarından olmamızı nasip eylesin.Amin