Sevgili okurlarım. Yüce Mevla’nın rahmet peygamberimize göndermiş olduğu Kur’anı Kerim’deki ayetlerini yazıyorum. “Gerçekten süt veren hayvanlarda da size bir ibret vardır. Size onların karnındaki işkembe var bu işkembenin içinde hayvanın yemiş olduğu türlü türlü yiyecekle kan kan arasından halis bir süt oluyor ve biz insanoğlu da ondan yararlanıyoruz, hiç düşünüyor muyuz o süt nasıl oluyor.” (Kaynak Nahl süresi 66)

Allah-u Teala’nın bize verdiği ne kadar çok nimetler vardır. Bütün bunlar Kur’an-ı Kerim’de de beyan ediliyor. Ama bunları kim düşünüyor? Lisanı Kuranı Kerim okurken aklı o gazetelerdeki resimleri düşünüyor. Şeytan ihvanlara (tasavvuf adamına) daha çok musallattır. Çünkü şeytan aleyhillane imanı zayıflarla fazla uğraşmaz, alimlerle daha çok uğraşır. Ey Allah’ım bizi zayıf nefislilerden olan kullarından eyleme. “Onlar Allah’ın dininden başkasını mı arıyorlar. Halbuki göklerde ve yerde ne varsa hepsi ister istemez O’na boyun eğmiştir ve ahrette O’na çevrilip götürüleceklerdir.” (Kaynak Ali İmran süresi 83)

Ey Müslümanlar! Bu yazılar biz insanlar içindir. Ya Rabbi sana şükürler olsun, bize duyuruyorsun. Namazlarımızı vaktinde kılalım. Abdestlerimizi güzel alalım. Yıkanması farz olan yerlerimizi kuru bırakmayalım. Bunlara dikkat edelim. Sevgili kardeşlerim, Allah’ın bizim hiçbir ibadetimize ihtiyacı yok, bizden ibadetlerimizi tamam yapmamızı istiyor. Bazıları hacca gidiyorlar. Ne mina’ya uğruyorlar ne de müzdelife’ye. Mekke’ye ve Arafat’a gidiyorlar, bu insanlar tamam zannediyorlar. Halbuki Mevla Teala ayeti kerimede buyuruyor ki: “Haccıda umreyide Allah için farz ve sünnetleriyle tam yapın.” (Kaynak barara 196). Sevgili okurlarım ölüm aramızda dolaşıyor ama insan onu beklemiyor. Kendisinden evvel babasının olduğunu, anasının olduğunu düşünüyor. Ey böyle düşünen zavallı kardeşim sende mi? Bazıları gibi tabiat kanunu zannediyorsun hiç düşündün mü? Nerede anan babab ondan öncekiler. Hiç duymadın mı. Allah herşeye kadir olduğunu. Mevla Teala: “Biz geçilmişlerden olmadığımızı buyuruyor. Mesela iki kişi yolda yürüyorlar biri önde biri arkada. Arkada kalan işte şimdi geçilmiştir. İşte “biz geçilmiş olmadık” yani kimse kaçıp bizim önümüzden kurtulamaz. Biz onu yakalarız. Kaynak Rad’da Mevla Teala buyuruyor: “Bir toplumda Allah bir kötülük diledi mi, artık onun geri çevrilmesine hiçbir çare yoktur. Kaynak “Rad süresi11. yüce Allah hepimize iyi kul olmamızı nasip eylesin. Amin