31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek Mahalli Genel Seçimlerine sayılı günler kala Yalova, seçim atmosferini derinden yaşamaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda birbirinden farklı partilerin Milletvekilleri ve Bakanlar Yalova’ya gelerek çeşitli temaslarda bulunup vatandaşlarla bir araya gelmişlerdi.

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Yalova eski Milletvekili Muharrem İnce’nin Mahalli Genel Seçimleri için Yalova’ya gelip gelmeyeceği merak konusuydu. Türkiye’nin birçok yerinden seçim faaliyetlerini gerçekleştiren İnce, yoğun ısrarlar üzerine memleketi Yalova’ya geldi. 27 Mart Çarşamba günü saat 15:00 sularında Memleket Partisi’nin Cumhuriyet Caddesi’ndeki İl Başkanlığı’na gelen İnce’yi, Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Özcan Özel, Memleket Partisi Yalova İl Başkanı Ertan Şener, Memleket Partisi Yalova Belediye Başkan Adayı Fatih Elönü ve partililer coşkuyla karşıladı. Yalova Merkez’deki caddeler içerisinde partililer ile kortej halinde yürüyen İnce, vatandaşları selamladı ve kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen gençleri kırmadı.

Kortej halinde Yalova Heykel’e kadar yürüyüş yapan İnce, burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak gündem hakkında konuşma gerçekleştirdi. 
Yalova Memleket Parti Genel Baskan Secim Calisma Muharrem Ince (10)

“Ustasına sorsun”

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in kendisi hakkında söylediği, “Seçim zamanı neredeydi” sorusu hakkında açıklamalar yapan İnce, “Artık bu soru taş devri sorusu oldu. Yine de cevap vereyim; Özgür Özel o zamanlar çıraktı. Bu bana ait bir söylem değil, Engin Altay’a ait bir söz. Engin Altay Grup Başkanvekiliydi ve Özgür Özel benim çırağımdı dedi. Birinci olarak nerede olduğumu ustasına sorsun. Ben ustası Engin Altay ile birlikte Swiss Oteldeydim. Yanımızda 50 kişi vardı. Çıraklar bunu hatırlamıyorsa ustasına bunu sorabilir. Ben ona şunu söyleyeyim; Özgür Özel senin o zamanlardan zaten “demleneceğin” belliydi. Sen, HDP’nin barajı aştığını görünce ayakların tavana vurarak sevinç çığlıkları attığını cümle alem biliyor. İstanbul Belediyesi’nde DEM Partisi’ne grup kurmakla meşgulsünüz. Bak Özgür Özel; bırak o eski günleri ve geçmişi fazla karıştırma. CHP’nin sisteminin çöktüğünü hepimiz biliyoruz. Sonuçlarla ilgili bana bilgi veremedikleri ve benim de 2. Tura kalıp kalmadığımızı bilemediğim için ortalığa çıkamadığımı, Sayın Engin Altay ile konuştuğumuzu ve defalarca bunu konuştuğumuzu biliyorsun. Bak dikkat et… İzmir’i kaybeden Genel Başkan olursun” dedi.

“Emeklileri dipsiz kuyularda merdivensiz bıraktın”

Türkiye’nin güncel en büyük probleminin emekliler ve hakları olduğunu belirten İnce, “Dün Sayın Erdoğan dedi ki, ‘Emeklilere verilen ücreti bir dipsiz kuyuya benzetti çok yazık. Sayın Erdoğan sen dipsiz kuyularda merdivensiz bıraktın emeklileri. Özellikle belediye başkan adaylarına özellikle AKP’nin belediye başkan adaylarına sesleniyorum. Siz kimsiniz de ikide bir açıklama yapıp emekliye 5 bin lira, emekliye 10 bin lira vereceğim diye konuşuyorsunuz. Cumhurbaşkanınız konuşsun siz niye konuşuyorsunuz. Asıl düzeltmesi gereken Cumhurbaşkanı değil mi bu işleri. Milletvekilleri, parlamento değil mi? Cumhurbaşkanı düzeltmeyecekte siz mi düzelteceksiniz, can simidi siz misiniz? Yapmayın demiyorum ama asıl sizin işiniz değil. Asıl parlamentonun, Cumhurbaşkanının işidir bu. Bu saçma vaatlerinizi bırakın. Ben emeklilerin bir birlikte hareket ederek Erdoğan’a bir bilet keseceklerini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Yalova Memleket Parti Genel Baskan Secim Calisma Muharrem Ince (3)

“Öngörülerimin çıktığını artık bütün millet görüyor”

Bir gazetecinin geçen hafta kendisi için çıkan “Son Oy Bölücü?” belgeselini hatırlatması üzerine İnce, “Son oy bölücü mü yoksa ileriyi görücü mü diye söylediler. Bütün millet ileriyi gördüğümü biliyor. Dolar 10 lira olacak dediğimde herkes bana gülmüştü. Sonra dolar 10 lira olunca bakın bu kafayla giderseniz dolar 30 lira olacak dedim yine gülmüşlerdi. Yine söylüyorum bu kafayla gidersek dolar 60 lira olacak. Deprem bu memleketin beka meselesidir dediğimde ya yeter bu depremden baydın demişlerdi. Ben ama ısrarla Türkiye’nin beka meselesinin deprem olduğunu söylemiştim. Türkiye ile ilgili gelecekle ilgili tahminlerimin, öngörülerimin çıktığını bütün millet biliyor zaten. Kars’tan Edirne’ye Muharrem İnce haklıymış yazılarını görüyorum. Biz Memleket Partisi olarak geleceği konuşuyoruz, geleceğimizi geri alacağız diyoruz, popülist söylemler peşinde değiliz. Akıl, adalet, ahlak, üretim, hakça paylaşım diyoruz bunu söylemeye milletimizi uyarmaya, milletimize tepenin arkasını göstermeye mecburuz. Tek başıma kalsam da bu doğruları söylemeye devam edeceğim” şeklinde konuşurken, Pazar günü oyunu Çankaya’daki bir okulda kullandıktan sonra Memleket Partisi’nin genel merkezine geçerek seçimleri takip edeceğini açıkladı. 

Becan; Halkımızla Geleceğe Yürüyoruz Becan; Halkımızla Geleceğe Yürüyoruz

Basın mensuplarıyla görüşmesinin ardından İnce, Gazi Paşa Caddesi girişindeki Memleket Partisi standına geçerek toplu fotoğraf çektirdi. 

Yalova Memleket Parti Genel Baskan Secim Calisma Muharrem Ince (8)

Yalova Memleket Parti Genel Baskan Secim Calisma Muharrem Ince (6)

Yalova Memleket Parti Genel Baskan Secim Calisma Muharrem Ince (5)

Yalova Memleket Parti Genel Baskan Secim Calisma Muharrem Ince (1)

Yalova Memleket Parti Genel Baskan Secim Calisma Muharrem Ince (2)

Muhabir: Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel