15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen anma tören sonrası Raif Dinçkök Kültür Merkezinde de anma etkinliği düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Yalova Termal Fen Lisesi Okul Müdürü Zeynep Hacıbektaşoğlu gerçekleştirdi.

Bektaşoğlu, ‘Atatürk eşsiz bir liderdir’

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yetkililerinden Bonsai Müzesi’ne Ziyaret Kültür ve Turizm Bakanlığı Yetkililerinden Bonsai Müzesi’ne Ziyaret

Yalova Termal Fen Lisesi tarafından RDKM’de düzenlenen 10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinliğinde günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Yalova Termal Fen Lisesi Okul Müdürü Zeynep Hacıbektaşoğlu yaptı. Müdür Hacıbektaşoğlu, “Bugün Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85. Yıldönümünde kendisini anmak ve onun mirasına olan minnettarlığımızı ifade etmek için burada toplanmış bulunmaktayız. Doğadaki tüm canlılar gibi insanoğlunun da yaşamının bir sınırı vardır. Ancak bazı insanlar vardır ki yaşamları boyunca yaptıkları eserler ve hizmetlerle, yaşamlarından sonra da varlıklarını sürdürürler. Yaşamını milletine adayan, savaşlarla yorulmuş bir devleti küllerinden yeni ve güçlü bir devlet oluşturan, 4 yanı düşmanlarla çevrili Anadolu’da başlatmış olduğu milli mücadele ile milletlerin haksızlıklar karşısında mücadeleci bir ruh olabilmelerinde ilham kaynağı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, dünya tarihinin şekillenmesinde de önemli bir rol üstlenen, eşsiz bir liderdir. Bugün bizlere düşen görev Atatürk’ün açtığı yolda gösterdiği hedefe doğru hiç yılmadan yürümek olacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizde en büyük emaneti olan ve bu yıl 100. Yılını kutladığımız Türkiye Cumhuriyetine her yönüyle sahip çıkacağımıza söz vererek onu 85. Ölüm yıldönümünde bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, konuşmama Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözleriyle son veriyorum. İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik geçici Mustafa Kemal. İkinci Mustafa Kemal, onu ‘ben’ kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni yaşam ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim girişimlerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur! Aziz ruhları şad olsun” dedi. Konuşmanın ardından 10 Kasım Atatürk’ü Anma konulu resim, mektup ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya tarafından takdim edildi. Ödül töreninin ardından Yalova Termal Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan 10 Kasım Atatürk’ü Anma Oratoryosu ile program sona erdi.

yalova-rdkm-toren-anma-ataturk-oratoryo-fen-lise-vali (5)yalova-rdkm-toren-anma-ataturk-oratoryo-fen-lise-vali (3)yalova-rdkm-toren-anma-ataturk-oratoryo-fen-lise-vali (2)yalova-rdkm-toren-anma-ataturk-oratoryo-fen-lise-vali (1)

Editör: Arda Yavuz