Mehmet Akif ve Özel Güçlü Okulları Bileti Kaptı! Mehmet Akif ve Özel Güçlü Okulları Bileti Kaptı!

Bu kategoride finaller 20-26 Mayıs 2024 tarihleri arasında Edirne’de gerçekleştirilecek. Yalova U-16 Ligi şampiyonu Şamata Spor ise Eskişehir grubunda ter döktü. B Grubunda Adana Sertaş, Antalya Gelişim Spor B ve Şırnak Gençlerbirliği ile karşılaşan temsilcimiz grubunu 4 puanla üçüncü sırada noktalarken, yükselme grubu maçları sonrasında şampiyonaya veda etti.
Yalova’da U16 Ligi’nin şampiyonu olan Şamataspor ardından 1. Bölge Şampiyonası Beyaz Grup müsabakalarını Bilecik’te oynarken, burada Bandırma Gelişim ve Çorlu Belediyesi’yle mücadele ederken iki takımdan sıyrılarak birinci olmuş ve adını Anadolu Şampiyonalarına yazdırmıştı. Türkiye Basketbol Federasyonu(TBF) tarafından düzenlenen U-16 Erkekler Anadolu Şampiyonaları Samsun ve Eskişehir’in ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Şamata ise Eskişehir’de B Grubunda ter döktü. 
Eskişehir Teknik Üniversitesi Spor Salonunda oynadığı ilk maçta Adana Sertaş’la karşılaşan Şamataspor ilk yarısını 31-19 geride tamamladığı mücadeleyi 69-39 kaybetti. Yalova ekibi ikinci maçında ise Yenikent Şehit Anıl Gül Spor Salonunda Şırnak Gençlerbirliği ile kozlarını paylaşırken rakibini 59-45 devirdi. 
Şamataspor gruptaki son maçını Eskişehir Teknik Üniversitesi Spor Salonunda Antalya Gelişim B takımıyla oynarken parkeden 73-39 mağlubiyetle ayrıldı. Grubunu üçüncü sırada noktalayan Şamataspor yükselme grubu maçında Gaziantep Gençlik Gelişim’e 81-39 yenilerek elendi.
 

Editör: Arda Yavuz