Yalova İl Sağlık Müdürlüğü, spastik ve zihinsel engelli bireylere gerçekleştirilen diş tedavileri ile ilgili önemli bir bilgilendirmede bulundu.

Genel Anestesi veya Sedasyon Altında İşlem Yapılıyor

Türkiye’de sağlıklı bireylerin büyük bir bölümünde ağız ve diş sağlığın sorunları yaşandığını, zihinsel ve spastik engelli bireylerin neredeyse tamamında ağız ve diş sağlığı problemleri bulunduğunu belirten Müdürlük açıklamasında, “Normal poliklinik şartlarında tedavilerinin yapılmasına imkan olamayan engelli hastalarımız için Sağlık Bakanlığımızın genelgesi kapsamında hastaneler arası protokol ile genel anestezi veya sedasyon altında işlem yapılmasına olanak sağlanmıştır. Ameliyathane şartlarında yapılan diş tedavileri özellikle zihinsel ve spastik engelli bireylerin korku ve endişelerini ortadan kaldıran, uzun süreli tedavilerini tek seansta bitirmeye olanak sağlayan bir yöntemdir” ifadelerine yer verdi.

Müdürlük, “Engel durumları nedeniyle tedavilerini poliklinik şartlarında yaptıramayanlar, tedavilerini Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaptırabilir”

Bu kapsamda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Müdürlük, “Yalova Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimize başvuran ve engel durumları sebebiyle poliklinik şartlarında tedavi olamayan ve genel anestezi ile ameliyathane şartlarında tedavisinin yapılması zorunlu olan zihinsel ve spastik engelli bireylerin diş tedavileri Eğitim ve Araştırma Hastanemizde yapılmaktadır. Ameliyathane şartlarında hastalarımıza genel ağız ve diş sağlığı muayenesi, diş taşı temizliği, diş dolgusu, kanal tedavisi ve diş çekimi işlemleri uygulanmaktadır” dedi.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

 

Organlarını Bağışladılar Organlarını Bağışladılar

Editör: Arda Yavuz