Yalovaspor Voleybol Takımı’nda da oynamış olan profesyonel voleybolcu ve pilates eğitmeni Elif Aydıner’in Yalova’ya kazandırdığı “Pilates Studio” ile son yıllarda çok popüler olan bu sporu Yalovalı bayanlar da yapabilecek.

“Pilates ülkemizde çok popüler”

Pilates Metodu veya Pilates’in yirminci yüzyılın başlarında Joseph Hubert Pilates (1880-1967) tarafından geliştirilmiş fiziksel Spor sistemi olduğunu söyleyen Aydıner, “Pilates metodunun zihnin kaslar üzerindeki kullanımını desteklediği için Contrology (Kontrol bilimi) olarak adlandı. Pilates, bedenin dengeli tutulmasına yardımcı olan ve omurgayı desteklemekte önemli işlevi olan temel kaslar üzerine yoğunlaşılan bir egzersiz programıdır. Nefes egzersizi teknikleri de yer almaktadır.

Sonuç; artan esneklik, güç, beden farkındalığı, enerji ve gelişmiş zihinsel konsantrasyondur. Günümüzde Pilates pek çok fizyoterapist tarafından rehabilitasyon sürecinin bir parçası olarak kullanılmaktadır. Kas ve iskelet sisteminde oluşabilecek problemleri engellemek için koruyucu olarak uygulanabilecegi gibi kas ve iskelet sisteminde meydana gelen problemler(belfıtıgı ,boyun fıtıgı, boyun düzleşmesi, skolyoz,kifoz,lordosis vb) sonrasıda doktor ve fizyotersapistlerin tedavileri ardından tedaviyi destekleyici amaçlı egzersizlerin sürekli hale getirilmesi amacıyla uygulanabilmektedir. Pilates’e göre devamlı, düzenli ve akılcı bir şekilde yapılan vücut geliştirme sayesinde günlük işlerimizi daha kolay, daha doğal ve daha doyurucu bir hale getirebiliriz. Tüm dünyada büyük ilgi uyandıran Pilates, son yıllarda ülkemizde de çok popüler.

Yaralanma riskini ortadan kaldırması ve çok az enerji harcayarak uygulanabilmesi, bu metodun 7`den 70`e geniş bir yaş aralığında yapılabilmesini sağlıyor. Ayrıca Pilates yönteminde egzersizlerle elde edilen sonuçlar, egzersizler bırakıldıktan sonra da devam eder” diye bilgi verdi.

Neden Pilates?

Pilates yapanların elde ettiği faydaları dile getiren Aydıner, “İstatistikler,her 10 kişiden 8`inin,yaşamının bir döneminde,iskelet ve kas sistemi sorunun etkisi altında kaldığını gösteriyor. Pilates egzersizleri omurganın daha sağlıklı olmasını,vucudun doğru pozisyonda duruş alışkanlığını kazanmasını sağlıyor.Pilates`in en önemli özelliğı,tüm vücudu esneterek omurların arasını açmasıdır” dedi.

Elif Aydıner kimdir ?

1985 Ankara doğumlu olan Elif Aydıner, 15 yıl süren profesyonel voleybol yaşamında Yalovamızın 1. Lig’e çıkan bayan voleybol takım kadrosunda da yer aldı. Voleybol kariyeri sonrasında ; Amerika’da : Pilates Academy İnternational’den Profesyonel Pilates eğitmenlik sertifikalarını tamamlamıştır. İstanbul Göktürk’te Türkiye’nin en iyi ‘master trainer’larından Gerda Ergül ile pilates eğitmenliği yapmış, sakatlıklara özel eğitim almıştır. Omurga Problemleri İçin; Dünyanın önemli isimlerinden Shari Berkowitz’den eğitim almıştır. Aletli pilates, mat pilates, bar metod, bosu(denge)pilates, arc barrell, hamilelik pilatesi, çocuk pilatesi, medical pilates dersleri vermektedir. Elif Aydıner sağlıklı ve fit olmak için 7’den 70’e herkesi pilates yapmaya çağırıyor.

Editör: TE Bilişim