Yalova’nın en başarılı takımlarından Yalova Ortopedikler Spor Kulübü Euroleague 2 Cup’ta zorlu rakipler bekliyor. Fransa’da mücadele edecek olan Yalova ekibi Fransa’dan Meylan Grenoble Handibasket, İsrail’den Beit Halochem Haifa, Rusya’dan BKIS Nevskiy Alyans ve İsviçre’den Les Aigles de Meyrin gruptan çıkma mücadelesi verecek.
Garanti Bankası Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’ni beşinci sırada tamamlayan ayrıca Euroleague 3 Cup’ta şampiyon ve Challenge Cup’ta ise üçüncü YOSK, Türkiye’ye ve ilimize büyük sevinç yaşatmıştı. 
10-13 Mart tarihleri arasında Fransa’nın Grenoble kentinde yapılacak grup eleme müsabakalarında YOSK, C Grubu’nda ev sahibi Fransa’dan Meylan Grenoble Handibasket, İsrail’den Beit Halochem Haifa, Rusya’dan BKIS Nevskiy Alyans ve İsviçre’den Les Aigles de Meyrin takımlarıyla gruptan çıkma mücadelesi verecek. Oynanacak maçlar sonrasında ilk iki içerisinde yer alacak takımlar Bosna Hersek’in ev sahipliği yapacağı finallere katılacak. 
Yalova Ortopedikeler Spor Kulübü antrenörü Murat Saltan, “2016 yılı Mart ayında Fransa’da düzenlenecek Euroleague 2 C Grubu eleme müsabakalarında Fransa, İsrail, Rusya ve İsviçre temsilcileriyle karşılaşacağız. Geçtiğimiz yıl büyük bir başarı kazandık ve kendimizi ispatladık. Bu sezon da Euroleague 2’de aynı başarıları tekrar edeceğimize inanıyoruz. En iyi şekilde mücadele edeceğiz” dedi.
YOSK Başkanı Alpaslan Erkoç, “Geçen yıl ülkemize bir Euroleague 3 Cup birinciliği ve Challenge Cup üçüncülüğü kazandırdık. Sponsorumuz AKKÖK Holding’in destekleriyle hem lig hem de Avrupa arenasında başarılar kaydettik. Bu sezon da aynı başarıları tekrarlayıp, bize inananların güvenini boşa çıkarmayacağız” diyerek sözlerini tamamladı. 
Editör: TE Bilişim