1963 Yalova doğumlu evli ve 2 çocuk babası olan Dikçe, aslen Bulgaristan göçmeni olduğunu belirtti. Mahallesinin vatandaş portföyü ile ilgili olarak konuşan Dikçe, “Burada genelde tersanelerde ve fabrikalarda millet geçimini sağlamaya çalışıyor. Burada aşağı yukarı her milletten insan var. Her ilden burada insan var.” ifadelerini kullandı. Mahallesinin nüfusundan bahseden Dikçe, “Mahallemizin nüfusu aşağı yukarı 2316 istatistiklere göre.” dedi.

AltınovaTavşanlı bölgesinde açılan tersaneler sonrasında, bölgenin yoğun göç aldığından bahseden Muhtar Dikçe konuyla ilgili, “Çok iyi bir konuya değindiniz. Sayın Cumhurbaşkanımızın nezdinde, ben Sayın Yalova Valisine, ileri gelen kişilere buradan seslenmek istiyorum. Gerçekten bu konuda büyük bir sıkıntı var. Yani hele bu bekar evleri diyelim. Yani, şu an herkes kibrit gibi her an her dakika her şey olabilir burada. Buna, değerli devlet büyüklerimden bir an önce çözüm bulunmasını istiyorum. Burada ne oluyor, mesela bekâr evleri denilen vatandaş veriyor kardeşim, evini veriyor kiraya. Karşı tarafta aile oturuyor. Adam don gömlek, evlerde perde yok bir şey yok dolaşıyor. İster istemez sen de rahatsız oluyorsun. Bu konuda çok büyük bir sıkıntı var. Beldemizde şu an çok büyük bir sıkıntı var. Derhal, devlet büyüklerinden buna bir çare bulmalarını ben talep ediyorum. İlerde tabii ki daha büyük sıkıntı çıkabilir. Akşamları baktığın zaman her mahallenin başında bir yabancı var, telefon elinde. Kimisi sesli küfür ediyor, konuşuyor telefonla. Belki de karşı tarafla evle hiç alakası yok ama evden insanlar bunu duyuyor. İnsan ister istemez rahatsız oluyor. ‘Kardeşim diyor ne bu, siz muhtar değil misiniz?’ Görmüyor musunuz, adam niye bağırıyor? Ben ne yapabilirim? Buranın halkı çok şikâyetçi, çok büyük bir şikâyet var bu konuda. Yani buna, bir an önce çözüm bulunmasını talep ediyorum.” açıklamasında bulundu.

Vatandaşların ondan istediği temel istekler konusunda konuşan Muhtar Dikçe, “Şu anda su problemimiz, ulaşım problemimiz yok. Köyümüzün zaten kurmuş olduğu kooperatifler var. Belediyemiz 2 tane araç koydu, Yalova’ya buradan gidiş-geliş onlar çalışıyor, o sıkıntılarımız yok.” ifadelerini kullandı. Köyündeki okullarla ilgili, “ Şu anda ortaokul-ilkokul onda biraz sıkıntı var. Ama şu anda başlanıldı ortaokula, eğer ki o biterse bu sıkıntı ortadan kalkmış olacak.” dedi.

Muhtarı Nebi Özdemir, “Ana Sorunumuz Su” Muhtarı Nebi Özdemir, “Ana Sorunumuz Su”

Tavşanlı’nın göç alan bir bölge olduğunu belirten Muhtar Dikçe, bu konuyla ilgili, “Tabii ki, acayip göç alıyor şu anda. Şu anda Tavşanlı’da kiralık ev yok. Her gün bize 3-5 kişi geliyor kiralık ev var mı yok mu gibilerinden şu anda kiralık ev konusunda da büyük bir sıkıntı var. Şu anda 5’ten tut, 8-10 bin liraya kadar ev isteyenler var, tutanlar da var.” ifadelerini kullandı.

Mahallesinin güvenlik durumu ile ilgili olarak konuşan Dikçe, “Mahallemizin güvenlik durumu şu anda iyi. Gece zaten saat 12’ye kadar Jandarma olsun, zabıtalar olsun dolaşıyor. Bir iki tane hırsızlık olayı tabii ki oldu.” dedi.

Tersane çalışanları ve mahalleli arasında sorun yaşanmadığını aktaran Muhtar Dikçe, “İnan ki onlar kendi aralarında yapıyorlar. Vatandaş rahatsız olduğu zaman bizleri veya güvenlik güçlerini arıyor ve güvenlik güçleri de hemen gelip müdahale ediyor.” diyerek röportajımızı tamamladı.

 Muhabir/Göktuğ Doğukan YÜKSEL

Kameraman/Tuğba ALTIN

Editör: Rümeysa Şahin