TEMA Vakfı Yalova İl Temsilciliği, Mart ayı başlarında İl Ekip Saha Faaliyet Toplantısı ile ay içinde yapılacakların planlamasını ve takvimi hazırladı. Vakıf için Mart ayı içerisinde kutlanacak Dünya Ormancılık Günü ve Dünya Su Günlerini kutlayacak. Vakfın Yalova Temsilciliği, Mart ayı içinde Yalova’da üç farklı Doğa Eğitim Projesi ile okullarda TEMA gönüllüsü öğrencilerle buluşacak.

Yalova Tema Mart Ay Etkinlik Eskisehir Doga Yuruyus (3)Mart ayının ilk haftası Eskişehir Genç TEMA Toplantısına katılan Yalova İl Temsilcisi Arzu Demir, TEMA Vakfının Yalova’da Savunuculuk hikayelerini, 30 farklı konuda açılmış davası bulunan Vakfın üç ana başlıkta devam eden; 1-Termal, 2-Millet Çiftliği ve 3-Sanayiye Kurban Giden Verimli Tarım Araziler konulu sunumunu Türkiye’nin dört bir tarafından gelen ve üniversitelerde gönüllü görev yapan Genç TEMA’lara anlattı. 

TEMA Çınarcık İlçe Sorumlusu Orçun Emrah Eren, ilçede gönüllülerin desteği ile kurduğu standa gönüllü kayıtlarının yanı sıra pek çok aktif gönüllü ile de ulaşma imkanı olduklarını ve Çınarcık’ta büyümeye devam ettiklerini açıkladı.

Mart ayının ikinci haftası, TEMA Gönüllüleri ile bir kahvaltı sohbet etkinliği düzenleyen İl Temsilcisi Arzu Demir, burada da Gönüllülerine Aktif Gönüllülük nedir ve TEMA’lı Gönüllüler ne yapar konusunda bilgiler paylaştı.

Yalova Tema Mart Ay Etkinlik Eskisehir Doga Yuruyus (4)TEMA Vakfı Yalova İl Temsilciliği, aynı tarihlerde Armutlu ilçesine bağlı Kapaklı ve Hayriye köyleri arasında doğa yürüyüşü düzenlendi. İskender Bayraktar’ın rehberliğinde, Armutluya bağlı Kapaklı köyünden yürüyüşe başlayan Yalova TEMA ekibi muhteşem orman ve deniz manzarası eşliğinde Hayriye köyüne, oradan da tekrar Kapaklı’ya kadar Fıstık Çamı ağaçlarıyla çevrili Orman içinde farkındalık yürüyüşü gerçekleştirdiler.

Yalova Tema Mart Ay Etkinlik Eskisehir Doga Yuruyus (1)TEMA Etkinliklere Devam Ediyor

TEMA Vakfı Yalova İl Temsilcisi Arzu Demir, Mart ayı içerisinde gerçekleştirecekleri diğer etkinlikler hakkında şunları söyledi; ““Dünya Ormancılık gününde Yalova’da bulunan TEMA Gönüllülerine Kirazlı Köyünde oluşturulacak Hayrettin Karaca Hatıra Ormanı ile ilgili müjdeyi paylaşacağız ve tabiki aynı hafta Toprak konulu sunumlarımıza Gönüllülerimiz ile buluşturacağız.

Yalova Tema Mart Ay Etkinlik Eskisehir Doga Yuruyus (5)Dünya Su günüde, SU Varlıklarımız konulu sunumlarımız yine Okullarda Öğrenciler ile buluşurken,  Yalova Kent Konseyi Kadın Meclisinin organize ettiği etkinlikte “Su Havza Yönetimi ve Su Bütçesi” konulu bir sunum etkinlikte anlatılacaktır.

 Yalova’da 11 bini aşkın gönüllümüz bulunuyor. Tüm Yalovalıları TEMA ailemize katılarak toprak sevgisi gençlik yıllarında başlayan ve hayatını bu sevgiyi koruyup tüm nesillere aktarmaya adayan Kurucu Onursal Başkanımız Hayrettin Karaca’nın ve doğaya dost olmaya mecburuz diyen Kurucu Onursal Başkanlarımızdan, Yaprak Dedemiz A. Nihat Gökyiğit’in yolunda yürümeye davet ediyorum”.

İl İstihdam Mesleki ve Eğitim Kurulu Toplandı İl İstihdam Mesleki ve Eğitim Kurulu Toplandı

Editör: Arda Yavuz