Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Merkez İlçe Başkanı Zeynep Salman bir açılış konuşması gerçekleştirdi. İl Başkanı Osman Kendir de bir selamlama konuşması yaparak, “Bundan 6 yıl önce İYİ Parti kuruldu. Mevcut iktidar, İYİ Parti kurulmadan önce mecliste çoğunluktaydı. 2018 yılında seçimlere girdik ve iktidar meclisteki çoğunluğunu kaybetti. Bu İYİ Parti’nin kuruluşu ile birlikte oldu. 2023 yılında da İYİ Parti mevcudiyetini koruyarak, mevcut iktidarın parlamentodaki çoğunluğu almasına engel oldu. O zaman iki partiydiler, sonra altı parti oldular, çoğalıyorlar, güç kaybediyorlar. Bu iyilik hareketinin sayesinde olmaktadır” dedi.

Yalova Belediye Baskan Aday Halil Ibrahim Tokaj Proje Siyaset Iyi Parti Haber Gazete Manset (5)

Projelerini tanıtmadan önce salondaki katılımcılara seslenen Yalova Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Tokay, “Biz bu günlere susarak, kenarda oturarak, ben kimseye dokunmayayım kimsede bana dokunmasın diyerek gelmedik. Kuruluşumuzdan bu yana dişimizden, tırnağımızdan artırarak geldik. Bizler Türkiye’de iki kutuplu siyaseti, ahbap- çavuş ilişkisini kim kazanırsa kazansın sonucunda milletin kaybettiği bu bozuk düzeni değiştirmek, bu tahteravalli siyasetine son vermek, millete rahat bir nefes aldırmak istiyoruz. Artık bu düzensizliğe son verme vakti, artık Yalova için Yalova’yla çalışma vakti. Ulaşımdan kentsel dönüşüme, sığınmacı sorunundan altyapı çalışmalarına kadar her sorunu tek tek çözeceğiz. Yalova’ya vizyon katacak yeni projelerimizi hayata geçireceğiz. Sadakate değil, liyakate dayalı, ahlaklı ve namuslu belediyecilik anlayışıyla hareket edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yalova Belediye Baskan Aday Halil Ibrahim Tokaj Proje Siyaset Iyi Parti Haber Gazete Manset (2)

Tokay konuşmasının ardından seçilmesi durumunda Yalova için hayata geçirmeyi planladığı vizyon projelerini kamuoyuna tanıttı. Tokay projelerinde; kentsel dönüşümden altyapıya, anne kart projesinden spor alanlarına kadar birçok proje yer aldı. Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Tokay, projeleri şöyle:

-Ulaşım Stratejileri; Trafiği azaltma, toplu taşıma ağını geliştirme, yeşim ulaşım yolları, erişilebilirlik, gelecek odaklı teknoloji kullanımı, kamu-özel işbirlikleri.

-Kentsel Dönüşüm; Deprem mastır planı, rezerv konut inşası, kent estetiği, ovalardan tepelere yerleşim, imar planı.

- Şehrimizin Kadınları; Anne kart, yeni doğan sosyal destek paketi, bebek bakım kabinleri, kadın belediye başkan yardımcısı.

-Altyapı ve Su; Mevcut altyapı projesi, dere ıslahları, su deposu inşası.

-Sahil Düzenleme; Çarpık yapı iyileştirme, takıcılar çarşısı, Yürüyen Köşk, TİGEM, Donanma Tesisleri aktif hale getirilecek, batı sahil bandının iyileştirilmesi, sahil bandı ışıklandırılması, sahildeki işgaliye alanlarının kaldırılması.

-Emekliler; Emekli lokali, dar gelirli emeklilere ek gelir, ücretsiz ulaşım, sosyal alanlar, sağlık hizmeti.

-Yapılandırma; Belediye binasının şehir merkezinden taşınması, pazaryeri.

-Kültür ve Sanat; Gençlik merkezi, festival alanları, spor tesisleri, kongre merkezi, fuar alanı, şehir kütüphanesi, genç kart.

Becan; Halkımızla Geleceğe Yürüyoruz Becan; Halkımızla Geleceğe Yürüyoruz

-Sokak Hayvanları; İYİ pati, barınak, ücretsiz kısırlaştırma, dernek desteği, mama.

-Sağlık Hizmetleri; HPV aşısı, SMA testi, evde sağlık ve bakım hizmeti, sağlık ocağı.

-Engelsiz Yalova; Eğitim ve kariyer destekleri, engelli dostu rekreasyon alanları, engelli park yerleri ve ulaşım, erişilebilirlik standartları.

-Sosyal Belediyecilik; Düğün salonu, taziye evleri, kreşler, oyun parkları, şehir lokantası, inanç masası, evcil hayvan parkları,  yeşillik parkı.

Editör: Arda Yavuz