Tüm İslam Alemi tarafından kutsal kabul edilen üç ayların sonuncusu olan Ramazan ayı için Müslümanlar 30 gün boyunca oruç tutarak ibadetlerini yerine getirdiler. Ramazan ayının sonlanmasının ardından ise Ramazan Bayramına giriş yapıyor. Bu kapsamda Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, tüm Yalovalıların Ramazan Bayramını kutladı ve tatil için yolculuğa çıkacakların dikkatli olmaları gerektiğinin altını çizdi.

“Maneviyatı çok yüksek, kıymetli günler”

Sevginin, saygının ve hoşgörünün yüceldiği, milli ve manevi duygularının en yoğun şekilde hissedildiği müstesna zamanlardan biri olan Ramazan Bayramı’na ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Dr. Kaya, “Ramazan’ın bitmesiyle başlayan bayram telaşı ve hazırlıklar kültürümüzün eşi benzeri olmayan müstesna özel anlarıdır. Geçmiş için bir miras, gelecek için bir ayna niteliği taşıyan bayramlar, dinimizin bizlere bahşetmiş olduğu maneviyatı yüksek, çok kıymetli günlerdir. Dayanışma gibi yüce bir duygunun tezahür ettiği bu kutsal günlerde, bizleri bir arada tutan değerleri yaşatmak, birlik ve beraberliğimizi korumak, huzur ve barış ortamını sürdürmek bizlerin asil görevidir. Bizler bu değerli günleri ülkemizde huzur ve güven içerisinde yaşayabilmemizi, mukaddes değerleri uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Bu vesileyle, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi şükran ve minnetle yâd ediyorum” dedi.

“Tedbirli olmanız büyük öne taşıyor”

Koçal, Kitabıyla Kocadere Katliamına Işık Tutuyor Koçal, Kitabıyla Kocadere Katliamına Işık Tutuyor

Ramazan Bayramı tatilinin dokuz güne çıkmasıyla birlikte uzun bir tatil süresinin vatandaşları beklediğini hatırlatan Vali Dr. Kaya, “Bu süre içerisinde Valiliğimiz tarafından vatandaşlarımızın acil durumlarda ihtiyaç duyabileceği tüm hizmetler hakkında gerekli tedbirler alınmış durumdadır. Bayram tatili süresince yakınlarıyla bayramlaşmak, memleket hasretini gidermek veya tatile çıkmak gibi çeşitli sebeplerle yollarda olacak vatandaşlarımızın azami derecede dikkatli olmalarını ve trafik levha ve kurallarına uymalarını, bayram sevincine gölge düşmemesi adına uykusuz, emniyet kemersiz ve tedbirsiz bir şekilde seyahat etmemelerini istirham ediyorum. İlimizde yoğunluğun artacağı güzergahlarda yolların kavşak noktası konumunda olan yerlerde bayram süresince herhangi bir aksaklığın yaşanmaması adına emniyet ve jandarma ekiplerimiz bayram süresince görevlerinin başında olacaklardır. Ancak, trafik güvenliği sadece yetkililerin değil, tüm sürücülerin ve yayaların sorumluluğunda olup valiliğimiz tarafından alınan tüm önlemlere rağmen, kazaların önlenmesi için sizlerin de trafikte dikkatli ve tedbirli olması büyük önem taşımaktadır. Bu vesileyle; aziz şehitlerimizin aileleri ile kahraman gazilerimiz başta olmak üzere tüm Yalovalı hemşehrilerimin Ramazan Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutlar, huzur ve esenlik içerisinde bir bayram geçirmenizi dilerim” ifadelerini kullandı.

Editör: Arda Yavuz