Hayvanlar ve 90. Yıl Kapalı Spor Salonu Hayvanlar ve 90. Yıl Kapalı Spor Salonu

Yalova Valisi, vatandaşları yangın riskine karşı dikkatli olmaya ve orman yangınlarını önlemek için gerekli tedbirleri almaya çağırdı. Yangının kontrol altına alınmasında emeği geçen tüm personelin özverili çalışmalarından dolayı minnettarlık duyduğunu ifade eden Vali Kaya, Yalova’nın yüzde 60’ının orman olduğunu hatırlatarak, “Termal’de özveri ile çalışan tüm personele teşekkür ederim. Gece saat 04:00’e kadar inanılmaz bir performans gösterdiler. Çok teşekkür ederiz. Buradaki arasözlerin sayısının arttırılması gerekiyor. Yalova yüzde 60’ı orman olan bir il. Ormanlık bölgeye normal itfaiye araçlarının girebilmesi mümkün değil. Belediyelerimiz sağ olsun anında desteklerini verdiler. Herkes oraya toplandı ama yanan yer çok zor bir yerdi. Büyürse diye baya bir endişelendik. Arkadaşlar işin ehliydi; büyümedi” dedi.

Yalova Vali Hulya Kaya Orman Termal Yangin Tedbir (1)“50-60 kişinin tehlike ile karşı karşıya kalmasına sebep oldu”

Orman yangınına karşı vatandaşların tedbirli olması gerektiğini söyleyen Vali Kaya, “Ulaşılması daha zor bir yer olsaydı sonuç daha da kötü olurdu. Yangını çıkaran fail yakalandı ve tutuklandı. Orada gece madde kullanmış ve ardından ateş yakmış. Söndürmeye çalışmış ve söndürememiş. Yangın da akabinde büyümüş. Yani bir kişinin hatası o gün 50-60 kişinin tehlike ile karşı karşıya kalmasına sebep oldu. O kadar kişiyi de seferber etmek zorunda kaldık. Tüm ilçelerden ve çevre illerden ekipler geldi; teşekkür ederiz. Vatandaşlarımızın orman yangınlarına karşı duyarlı olması gerekiyor” dedi.

Yalova Vali Hulya Kaya Orman Termal Yangin Tedbir (3)“Sıkıntılı bir sezon geçeceğini düşünüyoruz”

Bursa Orman Bölge Müdürü Esat Şimşek ise, “Yalova, sezonu erken açtı. İnşallah sıcak havalarda böyle olmaz. İnşallah yağışlar fazla olur. İklim değişikliğinden dolayı sıkıntılı bir sezon geçeceğini düşünüyoruz. Yangın Koordinasyon Toplantıları’nda da bu konuyu ivedilikle işleyeceğiz. Belediye başkanlarımız ve kurum amirlerimize desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bursa Bölge Müdürlüğü’nde toplam 50 adet arasöz bulunuyor. Yalova’ya da geçen yıl 1 adet yeni arasöz alındı. Bölge Müdürlüğümüzde toplam 525 personel bununla ilgili görevli. Termal’deki yangının boyutu daha da derin olsaydı Tükiye’deki tüm Orman Müdürlükleri desteğini esirgemeyecekti. Bununla ilgili planlamalarımız yapılı” dedi.

Editör: Arda Yavuz