Yalova Emek ve Demokrasi Güçleri 1 Mayıs’ta Sokağa Çıkacak Yalova Emek ve Demokrasi Güçleri 1 Mayıs’ta Sokağa Çıkacak

Yalova Bal-Göç Bulgaristan Hak Ve Özgürlük Hareketi (HÖH) Partisi Türkiye Marmara Bölge Temsilciliği Geleneksel İftarına Katıldı
Programa HÖH Partisi Genel Başkanı Doç. Dr. Cevdet Çakırov, Genel Başkan Yardımcısı Aysel Rufad, Gençlik Kolları Eş Başkanları İbrahim Zeydanov ve Tanzer Hüseyinov, Burgas Milletvekilleri Sevim Ali, Eşeref Eşeref ve Fatma Ramadan, Ruen Belediye Başkanı Ahmed Süleyman, Sungurlare Belediye Başkanı Dimitır Gavazov, Stambolovo Belediye Başkanı Adnan Yıldız, Haskovo İl Başkanı Mehmet Ataman, Burgas İl Başkanı  Mehmed Hamid, MKYK Üyeleri Levent Memiş ve Taner Kabilov, Asenovgrad İlçe Başkanı  İliyas Karahalilov, Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Serkant Seydamed ve   Gençlik kolları Yönetim Kurulu Üyesi Okan Ali katıldılar.
Yalova Balkan Gocmen Bulgaristan Hak Ozgurluk Parti Iftar Program (2)Program öncesinde HÖH Partisi Marmara Temsilcisi ve Yalova Bal-Göç Dernek Başkanı Lütfi Özgür, HÖH Partisi Genel Başkanı Doç. Dr. Cevdet Çakırov ve heyeti ile birlikte Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Tahir Büyükakın’ı makamında ziyaret ederek Bulgaristan seçimlerine ve Bulgaristan Türklük davasına vermiş oldukları destekler için kendilerine teşekkür plaketi takdim ettiler.
Yalova Balkan Gocmen Bulgaristan Hak Ozgurluk Parti Iftar Program (5)Yalova Bal-Göç Derneği de yönetim kurulu üyeleri, dernek üyeleri ve Bulgaristan seçimlerinde görev alan görevliler ile birlikte iftar programına geniş bir katılım sağladı. Dayanışma içerisinde gerçekleşen iftar programının açılış konuşmasını yapan HÖH Partisi Türkiye Marmara Bölge Temsilcisi ve Yalova Bal-Göç Dernek Başkanı Lütfi Özgür “Hak ve Özgürlükler Hareketi Türklük davamızı ve kimliğimizi koruduğumuz partimizdir. Hoş görünün ve dayanışmanın yaşandığı bu anlamlı akşamda Hak ve Özgürlükler hareketimizin kurucusu Onursal Başkanımız Dr. Ahmet Doğan’ı saygı ve sevgi ile selamlıyorum” dedi.  Haziran ayında yine Bulgaristan’da erken genel seçimin yapılacağı bilgisini veren Özgür sözlerinin devamında “Bulgaristan’da devam eden siyasi bir istikrarsızlık var. Bizler bunun suçlusu değiliz. Bizler eşit hakların olduğu ve refah seviyesinin yüksek olduğu bir Bulgaristan istiyoruz. Önümüzdeki dönem ise Hak ve Özgürlükler hareketi için iktidar yolu gözüküyor. Dolayısıyla Türkiye’de yaşayan Bulgaristan vatandaşı tüm seçmenlerimizi demokratik haklarına sahip çıkmak ve partimizi iktidara taşımak için yaklaşan seçimlerde sandığa gitmeye davet ediyorum” dedi. 
Yalova Balkan Gocmen Bulgaristan Hak Ozgurluk Parti Iftar Program (6)Programda söz alan HÖH Partisi Genel Başkanı Doç. Dr. Cevdet Çakırov, Hak ve Özgürlük Hareketi Partisi olarak Türkiye Cumhuriyeti ile yakın işbirliği içerisindeyiz ve bu işbirliğinin Bulgaristan’ın gelişimine önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Karşılıklı iki ülkenin, gelecekte bölgede refahın ve huzurun sağlanması konusunda önemli işlere imza atacağını düşünüyorum. Hak ve Özgürlükler Hareketi olarak Türkiye’de yaşayan Bulgaristan Türkleri olarak sizlerin de desteği ile daha iyi bir Bulgaristan için yılmadan çalışacağız ”dedi. 
İftar programına katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Tahir Büyükakın da iftar programında yaptığı konuşmasında “ Bulgaristan Türklerinin hak ve özgürlükleri Türkiye için çok önemli, daha önceki seçimlerde olduğu gibi Haziran ayında gerçekleşecek Bulgaristan Genel Seçimleri için de tam destek vereceğiz. Bu seçimi HÖH Partisini iktidara taşımak açısından bir dönüm noktası olarak görüyorum.  Dolayısıyla Türkiye'de yaşayan siz Bulgaristan Türklerinin yaklaşan seçime yüksek oranda katılımını çok önemsiyoruz” dedi.
Son olarak söz alan Vali Seddar Yavuz yaptığı konuşmada “Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak Türk dünyasıyla bağımızı güçlü tutmak için, gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizin huzuru, mutluluğu ve refahı için başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanlığımız yoğun bir mesai harcıyorlar.  Bulgaristan’da Türk varlığının, Türk kültürünün ve Türk medeniyetinin yaşatılması ve kardeşlerimizin kültürel, sosyal ve siyasal haklarını en üst seviyede kullanmaları en büyük hedefimizdir” dedi.
Yalova Balkan Gocmen Bulgaristan Hak Ozgurluk Parti Iftar Program (7)Bulgaristan ile kurulan iş birliklerinin arttırılması iki ülke için de refahın arttırılması demektir diyen Vali Yavuz sözlerine şu şekilde devam etti : “Biz ülke olarak Bulgaristan ile iyi ilişkiler kurmak ve kazan kazan politikası yürütmek hem Türk Devleti’nin hem de Bulgaristan’ın refahını arttırmak istiyoruz. Dolayısıyla iş birliklerimizi arttırmak istiyoruz. Bu kardeşliğimiz, bu birlik ve beraberliğimiz kimseye bir tehdit ve tenkit değildir. Tam aksine entegrasyondur, bu refahın daha fazla arttırılması, huzurun sağlanması, barışın tesisi ve oluşan refahın da hakça bölüşülmesi anlamına geliyor. Biz Bulgaristan ve Bulgaristan’da yaşayan Soydaşlarımıza böyle bakıyoruz. Soydaşlarımızın hak mücadelesinde daima yanlarında olduk bundan sonra da olmaya devam edeceğiz”.
İftar programı toplu hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

Editör: Arda Yavuz