SPOR

Antalya’da Heyecan Fırtınası Devam Ediyor

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Şampiyonası’nda heyecan fırtınası devam ediyor.

5. Turun geride kaldığı organizasyonda ilimizi Yalova Belediyespor ve Altınkale Satranç Spor Kulübü’nden toplam 35 sporcu temsil ediyor. Yalovalı 6 sporcu yıldızlar kategorisinde, 29 sporcumuzda küçükler kategorisinde madalya arıyor.

Türkiye Satranç Federasyonu’nun verdiği bilgilere göre küçükler şampiyonası'nda 5 turun ardından 7 yaş genel kategoride 4 ve kızlar kategorisinde 1 sporcu tam puan ile yollarına devam ediyorlar.

8 yaş genel kategorisine baktığımızda ise 4 sporcu, kızlar kategorisinde ise 3 sporcu bütün maçları kazanmayı başardı. 9 yaş genel kategorisinde 3, kızlar kategorisinde ise 1 satraççı şampiyonada devam ediyor. 10 yaş genel kategoride 4, kızlar kategorisinde ise 2 sporcumuz tam puan ile zirveyi paylaşıyorlar.
11 yaş genel kategorisinde ise 5. Tur sonunda 1, kızlar kategorisinde 3 sporcu

 5. Tura 4.5 puan ile giriyor. 12 yaş genel kategorisinde 1 ve kızlar kategorisinde 1 sporcu yollarına kayıpsız devam ediyor.

Türkiye Yıldızlar Şampiyonası’nda bugün 4. ve 5. tur geride kaldı. 13 yaş genel kategoride 1 sporcu tam puan ile yollarına devam ederken, kızlar kategorisinde 1 sporcu 4,5 puanda.

14 yaş genel kategorisine baktığımızda ise 1 sporcu 5 puanda iken, kızlar kategorisinde 2 sporcu 4.5 puanda. 15 yaş genel kategorisinde 3 sporcu 4.5, kızlar kategorisinde ise 2 sporcumuz 4 puan ile şampiyonaya devam ediyor.

16 yaş genel kategoride 1 sporcu 5 puan, kızlar kategorisinde 1 sporcu 4.5 puanda. 2 FM unvanlı sporcunun yarıştığı 17 yaş genel kategorisinde ise 1, kızlar kategorisinde 1 sporcu 4.5 puanla yoluna devam ediyor.

Şampiyonanın en büyük yaş grubu olan 18 yaş genel kategorisinde 1 ve kızlar kategorisinde de 1 sporcu yollarına kayıpsız devam ediyorlar.