8-10 Haziran tarihlerinde Aydın’ın Kuşadası ilçesinde yapılan şampiyonasında Aybüke İmancı kürsünün en üst basamağına çıktı. Kuşadası Belediyesi Uğur İnan Spor Salonu'nda 11 ülkeden 450 sporcunun katılımıyla düzenlenen ve 3 gün süren şampiyonada güreşçiler şampiyon olabilmek için kıyasıya güreştiler.

Serbest, Greko-Romen ve Bayanlar olmak üzere yapılan 15.Uluslararası Zafer Güreş Turnuvası Açılış Seremonisi sporcuların Kuşadası Belediye Bandosu eşliğinde yürüyüşleri ile gerçekleştirildi.

Serbest stil 38 Kiloda şampiyon olarak göğsümüzü kabartan Aybüke İmancı’ya 1.’lik madalyasını Türkiye Güreş Federasyonu (TGF) As Başkanı Hüsnü Oral taktı.

Aybüke İmancı’nın şampiyon olduğu 38 Kiloda Rusya’dan Iana Buturina 2., Bulgaristan’dan Marınska Maria ve Türkiye’den Kübra Binici 3. Oldular. Ayrıca Türkiye Bayanlar Serbest’te 91 puanla turnuva şampiyonu oldu.

Eskişehir Orsuk Spor Salonunda yapılan Spor Toto Yıldız Bayanlar Türkiye Şampiyonası’nda da 40 Kg.’de mücadele eden Aybüke İmancı Türkiye Şampiyonu olmuştu.

Bayanlar 38 Kilo:
1.Aybuke İmancı
2.Iana Butuina (Rusya)
3.Marinska Maria (Bulgaristan)
3.Kubra Binici

 

Editör: TE Bilişim