Merhaba saygıdeğer okurlarım;

Yalova sınırları içinde olan Atamızın bizlere miras bıraktığı dünyaya ün salmış, altın madalya ile taltif edilmiş Yalova Kaplıcalarımız, Atamızın vefatından sonra terki diyar edilmiş bir konumda.

Geçmişinin varlığı neticesinde bugüne kadar gelebilmiş. Bundan sonrası kapanan oteller, restoranlar, kafeler, banyolar gibi kalan işletmelerinde benzer durumu sonrası pekte uzak değil sanırım.

O şaşalı günlerini yaşamış ve görmüş biri olarak termal suyumuzla ilgili herhangi bir durum yaşanmazken, hali hazırda faaliyete geçmemiş iki kuyumuzda sırasını beklerken, tabiat güzelliği herkesi kucaklarken, hatta yepyeni projelere el sallarken, Atamızın kabrinde huzurlu yatmasına hiçbir sebep yokken, banyolarımıza bir tartı aleti dahi alamamanın üzüntüsü yaşanırken, banyolarımız hamam olmuşsa, otellerimiz pansiyon olmuşsa, restoranlarımız lokanta olmuşsa bu ayıpla biz yaşayamayız.

Dünyada eşi olmayan altın madalya sahibi kaplıca sularımızla, 4 mevsimi günü gününe yaşayan, yaz-kış tüketilen meşhur dondurması ve ızgara köftesinin tadı, padişahların, kralların, kraliçelerin, reisi cumhurların, başbakanların, büyük devlet adamlarının, yazarların, ressamların, sanatçıların, sporcuların, bahse konu tabiat güzelliğimizi, derde deva termal suyumuzun yanında ağız tadımıza da hayran kalarak bir yerde elçiliğimizi de yapmış oldular.

Bu inanılmaz geçmişi olan Yalova Kaplıcaları Termal Tesislerimizin, Termal ilçesi belediye başkanı tarafından, Termal Belediyesi yeni binası temel atma töreni konuşmalarının bir bölümünde kaplıcalarımızı da kapsayan yeni projesi benimde hislerime tercüman olma niteliğinde olunca, ilk defa yöremin eski günlerine döneceği umudu ile hani derler ya tüylerim diken diken oldu.

Çünkü bahse konu proje benimde üzerinde çalıştığım benzerliklerin bir bölümüne tıpatıp uyuyordu. Yazımın başındaki aklın yolu tabirini başkan Selim Acar’ın ileriye dönük proje aşamasını daha da teferruatlı bir şekilde haftaya tüm detayları ile kamuoyuyla paylaşacağım.

Not: Aklın yolu bir olduğundan hayaller gerçeğe dönüşür. Haftaya görüşmek üzere.