Yalova MAG-Der Başkanı Sabri Karaçam, gönüllülük konusunda bilgilendirmelerin yapıldığı ziyarette öğrencilere konteynırdaki malzemelerin tanıtımı ve nerelerde kullanıldığı hakkında bilgiler verildiğini, kişisel ekipmanların tek tek gösterildiğini, öğrencilerin ekipman ve afetler konusundaki sorularının cevaplandırıldığını dile getirdi.

Öğrencilerin ilgisinin kendilerini sevindirdiğini belirten Karaçam, “Yalova Mag-Der olarak Afet Haftası dolayısıyla birçok okulda afet bilinç eğitimi ve tahliye tatbikatı yapmıştık. Eğitimler süresinde gönüllü arkadaşlarımıza ilgi göstermişler ve ileride gönüllü olarak çakışmak istediklerini belirtmişlerdi. Öğrencilerimizin ziyaret talebine bizleri sevindirmiştir. Çünkü ileride bu öğrencilerimiz gönüllü olarak bizlerin yerini alacaktır” diye konuştu.

MAG korosu 20 Nisan’da

2013 Yılında yoğun bir programlarının olacağını söyleyen Yalova MAG-Der Başkanı Sabri Karaçam, “Tatbikatlarda enkazlarda kazma kürek sallayan arkadaşlarımızın Sosyal etkinlik projesi kapsamında kurmuş olduğumuz MAG korosunun üçüncü konserinde sizlere şarkılarıyla güzel anlar yaşatacaktır 20 Nisan’da Halk Eğitim Merkezinde olacak konserimize tüm halkımız davetlidir. Yeni bir mahalle olan Adnan Menderes Mahallesinde saha çalışmaları sona erdi. Eğitimler kısa sürede başlayacak. Adnan Menderes Mahallesindeki Konteynır ve ekipman Yalova Belediyesi tarafından karşılanacak. Diğer Mahallelerden Gönüllü olmak ve MAG eğitimi almak için 120 kişilik bir müracaat var. Bunların eğitimleri en kısa sürede yapılacak ve bu arkadaşlarımız mahallelerinde görev yapmağa başlayacak. Önümüzdeki aylarda çeşitli tatbikatlar yapılacak amacımız MAG arkadaşları her zaman olası bir afete karşı hazır tutmaktır” dedi.
Editör: TE Bilişim