Yeni eğitim yılının başlangıcı nedeniyle ilk tören kaymakamlık tören alanında düzenlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Fahrettin Ataman ve öğrenciler anıta çelenk koyup saygı duruşunda bulundu. GSD Eğitim Vakfı Çiftlikköy İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen törene ise Kaymakam Hasan Öztürk, Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, Taşköprü Belediye Başkan vekili Adem Sarpkaya ile siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

Törende konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fahrettin Ataman, Çiftlikköy’de 20 eğitim kurumunda 4974 öğrenci, 280 öğretmenle eğitim öğretim yılına başladıklarını söyledi. Ataman, ilçede eğitim anlamında ciddi bir sorun bulunmadığına dikkat çekerek “Şu anda ildeki tek genel lise durumundaki Mustafa Kemal Lisesi büyük talep gördüğünden dolayı mevcut binası yeterli gelmemektedir. Yapılan yeni lise binasıyla bu sorunun da ortadan kalkacağını düşünüyoruz. Siteler Mahallesi’nin ihtiyacı olan ilköğretim okul binası inşaatı da programa alındı” diye konuştu.

Kaymakam Hasan Öztürk de konuşmasında eğitimde elde edilen başarıların kendilerini sevindirdiğini belirtti. Öztürk, “Sayın başkanımızın Çiftlikköy’de yaşamak ayrıcalıktır diye bir sözü var. Çiftlikköy’de okumak da ayrıcalıktır. Bu başarı bir ekip işidir. Başarıda emeği geçen tüm eğitim camiasını kutluyorum” dedi. Öztürk, Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ’ın eğitim konusunda gösterdiği duyarlılık ve yaptığı yardımlar nedeniyle de takdir hak ettiğini dile getirdi.

Öztürk, daha sonra Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ ile Taşköprü Belediye Başkan vekili Adem Sarpkaya’ya eğitime olan katkılarından ötürü teşekkür belgesi ve plaket verdi. Tören okula yeni başlayan öğrencilere çiçeklerinin verilmesiyle sona erdi.

Editör: TE Bilişim